ИН4С

ИН4С портал

Бар: Од посљедица коронавируса јутрос преминуо један пацијент

Директор Опште болнице Бар Драгослав Томановић саопштио је да је један пацијент заражен корона вирусом преминуо јутрос у тој здравственој установи.

Болница у Бару

Директор Опште болнице Бар Драгослав Томановић саопштио је да је један пацијент заражен корона вирусом преминуо јутрос у тој здравственој установи.

Он је у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе (ТВЦГ) саопштио да сви хоспитализовани Ковид позитивни пацијенти имају средње тешку клиничку слику.

“Пет пацијената је на опсервацији, чекамо налаз. Сви хоспитализовани имају средње тешку клиничку слику, што значи да имају обострану упалу на плућима. Нажалост, један пацијент је на Јединици интензивног лијечења умро. Био је на респиратору и имао је веома тешку клиничку слику са раним плућним коморбидитетима”, рекао је Томановић.

Једног пацијента су, како је рекао, јуче премјестили са Јединице интензивног лијечења на Инфективно одјељење.

Рад болнице је, каже Томановић, подијељен на двије болнице – рад са ковид и осталим пацијентима.

“Несметано раде хирургија, гинекологија, педијатрија, радиологија и остале службе, наравно смањеним интензитетом”, рекао је Томановић.

Иначе, Општа болница у Бару је и ковид центар за приморје. Према ријечима Томановића, на лијечењу у тој здравственој установи налази се 80 пацијената, од којих су 35 ковид позитивни.

Ковид центар, како је рекао, има 105 кревета, а у случају погоршања епидемиолошке ситуације капацитети ће бити повећани на 130 кревета. Стога апелује на поштовање мјера и препорука Националног координационог тијела.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Бар: Од посљедица коронавируса јутрос преминуо један пацијент

  1. Према високом квалитету израде вируса, не би се рекло да је кинески.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *