ИН4С

ИН4С портал

Косовић: За туристичке привреднике одложити отплату главнице кредита на годину дана са смањењем камате на разумних 3-4%

1 min read
Већ је сигурно да ће црногорско друштво у наредних годину дана бити пред великим финансијским изазовом, а нарочито сектор туризма а приходи од ове привредне гране биће умањени за око милијарду еура плус додатних 300 до 400 милиона које се у Црној Гори и не евидентирају, оцијенио је данас Жељко Косовић, члан Главног одбора УРА

плажа у Црној Гори

Већ је сигурно да ће црногорско друштво у наредних годину дана бити пред великим финансијским изазовом, а нарочито сектор туризма а приходи од ове привредне гране биће умањени за око милијарду еура плус додатних 300 до 400 милиона које се у Црној Гори и не евидентирају, оцијенио је данас Жељко Косовић, члан Главног одбора УРА.

“Недостатком овог новца ће бити погођене и све остале гране привреде које су индиректно везане за туризам. Трећи пакет помоћи привреди неће бити довољан ни за текуће обавезе, а Влада нема новца да исплати помоћ у адекватном обиму и највероватније ће доћи до новог задуживања јер други начин да дођемо до новца не постоји”, оцијенио је он.

Он истиче да се велики број фирми и појединаца задужио да би што боље дочекао сезону, запослио људе, а да нажалост приходи не износе ни 10% од прошлогодишњих.

“Наш предлог је да се у договору са банкама одложи отплата главнице за кредите на једну годину, а да се камата смањи на разумни ниво од 3-4% и да на тај начин и банке солидарно учествују у превазилажење кризе”, поручио је Косовић.

Он додаје да би се камате наставиле плаћати сваког мјесеца договореном динамиком.

“Сигурни смо да и ове мјере неће бити довољне за санирање насталих последица али да би их колико-толико ублажиле”, закључује Косовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *