ИН4С

ИН4С портал

УРА: Извјештај Европске комисије указао на лошу и потрошену политику коју је водио ДПС

1 min read
Нови извјештај Европске комисије потврдио је да је Црна Гора земља која је била заробљена у погледу европских интеграција под влашћу ДПС-а, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА.

илустрација

Нови извјештај Европске комисије потврдио је да је Црна Гора земља која је била заробљена у погледу европских интеграција под влашћу ДПС-а, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА.

Из ове партије напомињу да већ неколико извјештаја са бриселске адресе показују стагнацију Црне Горе у европским интеграцијама и да је то један од индикатора лоше и потрошене политике коју је Демократска партија социјалиста персонификовала.

„Опет имамо указивање на изостанак борбе против корупције и криминала, лошу ситуацију у правосуђу, медијима, јавним финансијама, одрживом развоју… Дакле, оно што се понавља годинама уназад поново је добило контуре у новом извјештају Европске комисије“, напомињу из ове странке.

Они подсјећају и да је Црна Гора земља која најдуже преговара у историји европских интеграција и да је до сада успјела да затвори свега 3 преговарачка поглавља која се затварају по аутоматизму.

„Обећавамо да ћемо као дио нове власти истрајно и темљно радити како би у што краћем периоду, а вјерујемо до 2025. године, Црна Гора постала нова чланица Европске уније. Ресурсе и потенцијале за такав рад имамо и све је на нама. Хоћемо ли и даље таворити изван развијених земаља европске породице или бити њихов једнак и равноправан члан“, саопштили су из УРЕ.

Кажу да ће у новој власти инсистирати на бескомпромисној борби против криминала и корупције, реформи правосуђа, одрживом развоју, демократизацији друштва…

„Може Црна Гора да буде успјешна европска прича а потребни су само одлучни кораци ка том циљу. Циљу који ћемо убрзо досегнути“, закључују у ГП УРА.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *