ИН4С

ИН4С портал

Украјински војници ушли у Шахтјорск, становници бјеже

489288_ukrajina-ruska-vojska-ap_f

Становници Шахтјорска у источној Украјини у паници данас напуштају своје куће, са незнатно личних ствари у пластичним кесама или малим коферима, док се у даљини чује минобацачка ватра.

Новинар агенције АП јавио је да су виши спратови неколико стамбених зграда у Шахтјорску погођени артиљеријском паљбом.

Украјинско министарство одбране саопштило је да су украјински војници ушли у Шахтјорск, иако су контролни пунктови који блокирају западни улаз у град остали под контролом побуњеника.

Борбе у тој и околним областима данас су други дан заредом спријечиле холандску и аустралијску полицију да приђу мјесту пада обореног малезијског путничког авиона, гдје су планирали да почну потрагу за остацима преосталих тијела и прикупе форензичке доказе.

Малезијски авион са 298 путника, који је летио из Амстердама у Куала Лумпур, оборен је ракетом 17. јула и срушио се у доњецкој области у источној Украјини, недалеко од границе са Русијом, гдје се већ мјесецима воде жестоке борбе између снага украјинске владе и проруских побуњеника.

Украјински и западни званичници сматрају да су авион оборили побуњеници, највјероватније грешком, а да их је оружјем снабдјела Русија. И побуњеници и Москва то поричу.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *