ИН4С

ИН4С портал

Ђукановић: Захтјев СДП-а неваспитан, ДПС спремна да буде опозиција

1 min read

dukljani-milo-ranjo-igor

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић казао је да ДПС не пристаје на политичке уцјене, наводећи да је његова партија спремна да буде опозиција или на евентуално понављање локалних избора у Подгорици.

Он је Радију Црне Горе рекао да није васпитано уцјењивати неког ко је освојио највећи број одборника у локалном парламенту.

И умјесто да разговарамо ко је спреман да нама пружи подршку, умјесто тога СДП тражи мањинску подршку за коалицију која је освојила испод девет одсто гласова и која има пет од 59 мандата„, навео је Ђукановић.

Он је казао да ДПС није спремна да пристане на било чију политичку уцјену.

Спремни смо за нове изборе, ако дође до понављања избора и спремни смо, ако до тога дође, да будемо опозиција„, рекао је Ђукановић, наводећи да ће се све ово сјутра звати „смијешном политичком лекцијом“ из транзиционе Црне Горе.

Коментаришући поруку предсједника парламента Ранка Кривокапића да ће покренути преиспитивање повјерења Влади, ако дође до политичке корупције у Подгорици, Ђукановић је рекао да су људи „најгласнији онда кад су у дилеми око сопствених ставова“.

Посљедњи ко се плаши избора је ДПС. Да ли је реално да буде пријевремених парламентарних избора? Ми смо више пута рекли да то није рационално„, рекао је премијер, наводећи да би враћање мандата грађанима било неодговорно.

Коментаришући дешавања у Херцег Новом, те оптужбе опозиције да је на дјелу политичка корупција, Ђукановић је рекао да су у посљедње вријеме лидери појединих опозиционих партија почели да рабе причу на ту тему, иза чега се заправо крије губитак њиховог ауторитета.

Премијер је рекао да проблеми функционисања власти у том граду одавно датирају.

ДПС се за све вријеме, како је рекао, није мијешала у проблеме међу партијама које су на власти у Херцег Новом. Премијер тврди да је прича о политичкој корупцији у Херцег Новом тешко прихватљива замјена теза.

Говорећи о бојкоту опозиције у државном парламенту, Ђукановић је рекао да је то неодговорност према грађанима који су их бирали. Он је подсјетио да је СНП настала тако што је група посланика и одборника ДПС-а напустила ту партију и формирала нову.

„Током живота партија дешавају се одређене промјене“,, казао је Ђукановић, питајући се да ли би се прелазак Предрага Булатовића и Милана Кнежевића из СНП-а у ДФ требало третирати као политичку корупцију.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Ђукановић: Захтјев СДП-а неваспитан, ДПС спремна да буде опозиција

  1. PO TOJ LOGICI VASPITANO JE : KADA JEDNA VEĆINA OD 51% MALTRETIRA I DRŽI U BEZNAĐU NEZAPOSLENOSTI , NEMŠTINI , BIJEDI I SVAKOJAKIM UCJENAMA ,KUPOVINI GLASOVA , I SVIM DRUGIM JADIMA I MUKAMA DA SE PREŽIVI , DOK NJIHOVI VISOKI PRIVRŽENICI ŽIVE NA VISOKOJ NOZI I U BOGATSTVU A ČUVAJU IH ORGANI KOJE PLAĆA TAJ ISTI BIJEDNI NAROD KOJI ČINI 49% NJIHOVIH NEISTOMIŠLJENIKA .
    SVE PRAVDAJU TRANZICIJOM I SVJETSKOM EKONOMSKOM KRIZOM . DO KADA ĆE TO SVE DA TRAJE IMALI TO SVOJ KRAJ ? ZNAMO KADA JE POČELO !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *