ИН4С

ИН4С портал

Вукићевић: ДПС-овци могу накратко уклонити мурал, али ће они ускоро бити ЗАУВИЈЕК уклоњени из политичког живота ЦГ

1 min read
Саопштење Општине Никшић, тј. одлазећег локалног огранка поражене партије ДПС, јесте још један класичан примјер њиховог антицивилизацијског односа према вјерницима, а и свим грађанима наше државе.

фото: Фејсбук

Политички аналитичар и лидер Покрета Слобода народу, Бошко Вукићевић, осврнуо се на оцјене никшићких челника који су, између осталог, рекли да су грађани „свједочили бахатом и бесправном понашању неодговорне групе грађана“, која је на зид зграде поставила „штампану цераду са ликом преминулог Амфилохија Радовића и пријетећим вјерско-политичким порукама“, те да је донијето рјешење о уклањању „цераде“.

„Саопштење Општине Никшић, тј. одлазећег локалног огранка поражене партије ДПС, јесте још један класичан примјер њиховог антицивилизацијског односа према вјерницима, а и свим грађанима наше државе.

Као прво, не ради се о „пластичној церади са ликом преминулог Амфилохија Радовића“, већ о осликаном лику блаженопочившег митрополита црногорско-приморског. Научите, коначно, како се ословљавају великодостојници, не вријеђајте вјернике. То вријеђање вјерника, та ваша примитивна бахатост и вулгарност, у коначници вас је коштала и власти.

Друго, завјет о обнови Његошеве капеле није „пријетећа вјерско-политичка порука“ (а то није ни црногорска приврженост Косову). Ради се о аманету нашег великог пјесника и владаоца, који је сваки становник Црне Горе дужан да испуни. Неиспуњавање аманета нашег највећег генија прижељкују само истински мрзитељи и негатори историјске Црне Горе, као што су поражени, нецивилизовани и све малобројнији ДПС-овци.

Kleptokratska
Бошко Вукићевић

Треће, управо одлазећа општинска власт, оваквим саопштењем и намјером уклањања мурала са ликом Митрополита, покушава да изазове нереде и наруши јавни ред и мир. Подсјетићу: у изазивању напетости и нереда састоји се њихов очајнички покушај повратка на власт. Осуђен на неуспјех.

Порука о обнови капеле је порука помирења. Црна Гора се мора измирити. У том процесу помирења ДПС неће играти никакву улогу, јер је она настала као партија раздора и подјела међу браћом. Могу они, вјероватно, накратко уклонити овај мурал помирења, али ће ускоро сами бити сасвим уклоњени са политичке сцене Црне Горе и постати безначајан фактор. Већ у марту.“, закључио је.

Прочитајте још:

„Новоникшићанин“ Симовић and co: Издали смо рјешење о уклањању „пластичне цераде са ликом преминулог Амфилохија Радовића“

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

16 thoughts on “Вукићевић: ДПС-овци могу накратко уклонити мурал, али ће они ускоро бити ЗАУВИЈЕК уклоњени из политичког живота ЦГ

  1. ДО ЈУЧЕ НЕЗАМИСЛИВА СТВАР ДА СРПСКИ НАРОД ПОСТАВИ МУРАЛ ,ОНАКО КАКО ОНИ ЖЕЛЕ,ИЗУЗЕВ БУДВЕ КАД СУ ЗА ВРЕМЕ ДПС -а 2018 ПОСТАВИЛИ МУРАЛ! ВЕРУЈЕМ ДА ИМ МНОГО СМЕТА!

    20
    1
  2. Je li istina da su Nikšićani postavili mural Grba Goveda na gradskoj deponiji a mural Milutina Govedinke na gradskom kolektoru?

    25
  3. Amfilohije je veliki covjek bio velik autoritet, smatram da treba da ima lispomenik, dokle vise sa primitivizmom, ovo nije hriscanski takodje ovi likovi su najmanje pozvani da stavljaju Amfilohija jer je on opet bio hriscanin, a ovdje ima likova polukriminalnih elmenata,nadam se da ce Joanikije i svestensvo obuzdati ove elemente koji nanose stetu crkvi, jer su sve samo ne hriscani , vise dijeluju kao navijacka skupina napaljenih likova koja pojma nema o vjeri .Crkva je institucija i svakako znala je da izvuce plemenito nadam se da ce se obuzdat pojava svako malo ovih elemnata po Cg , pocinju da budu dio Dpsa

    10
    23
  4. Kad je bio kosovski boj dukljani nisu postojali, nego se juzna crna gora zvala zeta. Zecani zaista nisu sluizbeno ucestvovali u kosovskom boju, ali zecani su samo 40% danasnjih crnogoraca, i 60% danasnje crne gore je ucestvovalo u kosovskom boju. To je veci procenat ucesca nego u mojkovackoj bici u kojoj je ucestvovao samo sever crne gore. Ne mozes reci da crnogorce zabole za kosovsku bitku, jer onda ih zabole i za mojokvacku, itd, itd. Nemoj da budes idiot. A s druge strane pola nekadasnje zete cini doseljenici iz Srbije i Hercegovine (npr. cetinjani) ciji prec su sigurno ucestvovali u kosovskoj bici. Ako ne verujes etnografima veruj bar Njegosu koji je pisa o tome. Tako da ne lupaj gluposti.

    42
    4
    1. O tome da li su svi Zećani koji su preci Crnogoraca, Brđana i polovine stare Hercegovine učestvovali u Bici na Kosovu, pišu brojni istorijski izvori. Drugi Lazarev zet, župan Đurađ II Stracimirović Balšić od pada u tursko zarobljeništvo, kada se iskupio prepuštajući Osmanlijama Skadar, Drivast i Sv. Srđ na Bojani. I od tada sa dijelom svojih snaga bio na strani Turaka i borio se protiv bosanskog gospodara Tvrtka I, Lazarevog saveznika”.

      17
      3
    1. Равногорци, Црногорци су и у комунизму били на бранику Српства 1991. године, а ви сте 9. марта стијењем гађали српску полицију у Београду.

      Ово није ваша побједа и не својатајте је. Бође потрчите на прославу Халијарда у америчку амбасаду.

      14
      3
  5. Kapelu jedino moze postaviti autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore, jer je i prvu kapelu ta crkva gradila. A za Kosovo kao Crnogorca zabolje me. Dukljani nisu ni ucestvovali u boju na Kosovu.

    8
    94
    1. И ништа друго осим аутофекалности, све са аутофекалном НВО основаном у ЦБ Цетиње.
      Није ни црква у најширем значењу те ријечи па, наравно, аутокефална не може и неће ни бити.
      А Црква, Божија, ће се вратити на Ловћен умјесто оне паганске грозоморе-брозоморе од тзв. маузолеја.

      43
      4
    2. Da bi crkva bila autokefalna treba da bude priznata od ostalih autokefalnih crkava.Zar mislis da ce ti neka priznati „Mirasevu crkvu „.kad je i sam Miras raspop.Pa i da kompletna Mitropolija crnogorska proglasi samostalnost od SPC ne moze biti autokefalna jer prvo treba da je prizna SPC od koje se odvojila,a to ona nikad nebi uradila, pa tek ostale pomijesne crkve.Zato ne zanosite se sa nescim sto je neostvarljivo .Crna gora ima svoju Mitropoliju koja je priznat subjekt u pravoslavnom svijetu i tradiciju osam vjekova i kraj.

      50
      2
    3. Dome,mrki „Crnogorče“ a dje su Crnogorci sa Kosova? Pitaj svoje drugare iz Albanskih parija koji žive u Crnoj Gori kao bubreg u loju,sigurno bolje nego ti.Pa ne postoje,vaši drugari Šiptari brišu patos sa njima,ne prepoznaje ih teren kao ustavnu kategoriju.Tako vam se zahvaljuju za priznanje Kosova isturenog odjeljenja Islamske države.Crni Dome još crnjeg obraza.Majku bi ste prodali za bon od goriva a kamoli šta drugo.Piii….

      47
      1
  6. Samo ih treba pustiti da rade sto oni misle da treba jer od 27.12.19-te svaki potez koji su povukli je isao protiv njih i njihovih isto misljenika…

    59
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *