ИН4С

ИН4С портал

Дачић: Григорије нека одлучи да ли ће бити владика или предсједнички кандидат

1 min read
На питање да ли се Ђилас крије испод мантије Григорија, Дачић је рекао како мисли да је то "главна порука", наводећи да се и предсједник Српске академије наука и умјетности Владимир Костић помиње као један од кандидата за предсједника Србије
Dačić

Ивица Дачић

Предсједник СПС-а и Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да владика диселдорфски и њемачки Григорије треба да се одлучи да ли ће бити владика или предсједнички кандидат, наводећи да се иза његове мантије крије предсједник Странке правде и помирења Драган Ђилас и неки други опозиционари.

„Сваки грађанин има право да учествује у томе. Овдје се само поставља питање да ли ће бити владика или ће бити кандидат за предсједника. Да ли има политичке симпатије, па ми то знамо, јер деценијама уназад он се декларисао као пријатељ са људима из Демократске странке“, рекао је Дачић на ТВ Пинк, наводећи да је владика Григорије изашао са политичким пројектом.

На питање да ли се Ђилас крије испод мантије Григорија, Дачић је рекао како мисли да је то „главна порука“, наводећи да се и предсједник Српске академије наука и умјетности Владимир Костић помиње као један од кандидата за предсједника Србије.

Дачић је рекао да опозиција процјењује да сваки кандидат него они из опозиције има веће шансе, преноси РТЦГ.

„Тако да та идеја да се, на примјер, владика Григорије кандидује на изборима није нова идеја. Можда се он по први пут сада огласио у том правцу мало конкретније него што је то до сада увијек одбијао“, рекао је Дачић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

29 thoughts on “Дачић: Григорије нека одлучи да ли ће бити владика или предсједнички кандидат

  1. Мрш. Добро ти памтим , када нијеси могао спавати, ти и министар слино, када сте чули да је поништили суђење Чичи. И ти ми Србин. Ти си ништа. Пјевај и не мијешај се у људе.

    19
    7
    1. Умало да заборвим. Шта су твоји „урадили“ за Бадњи дан у Колашину. 345 ????

      9
      6
  2. ево шта каже историја као наука :

    Бриселски споразум су потписали председник владе Ивица Дачић и председник владе самопроглашене „Републике Косово“ Хашим Тачи.

    KOSOVO nije naše, to treba što pre shvatiti – ponovio je predsednik SANU Vladimir Kostić

    Радован Дамјановић – Наши академици умачу кекс у чај и ћуте о крађи историје!

    32
    5
    1. Немој да мислиш да и Гргур Германтки не би учествовао у ништењу наше светосавске историје по налогу Фанара и глобалиста.Сасвим напротив.

      7
      1
  3. Среби се налазе у веома тешком тренутку.
    Данас је Влаховић предао документ који је потписао краљ Никола 1880 (чини ми се). Тај документ, колико ја знам, је сличан овоме што је Ђукановић донио а Срби оспорили. Дакле, није случајно.
    Много замјерки можемо дати Григорију, али увјек има горе од горег. Е сад и ја морам да пазим да ме не би блокирали ко Зорана.
    Григорије је Србин, на свој начин. Оно што он може сада је ујединити Србе који нешто значе, Бећковића, Кустурицу….и супроставити се садашњој власти Чеди, Чанку, Чомићки, Атлагићу, Весићу.
    Ако је мого Радовић, може да мисли Григорије, што не би мого ја. А колико ја знам и памтим Анфилохије никада ништадобро није рекао о данашњем председнику Србије. И да недуљим. Питање је да лије боље да овакав владика окупи Српске главе и супротстави се горе поменутим.
    Ја би оставио времену и Богу. Ми му се требамо молити а он ће помоћи ако буде имо коме (чика Паја)

    11
    15
    1. Da, da, Bećkovića, Kusturicu, zaboravio si Bikovića. Ali njih je već okupio Putin. Grigoriju je ostala upravo ta drugosrbijanska elita drčna na Soroševe pare. A šta Crkva misli o njemu govori to što su ga poslali u Nemačku da je od tamo razbija. To nije bilo unapređenje.

      15
      6
  4. Obicno smece od portala,jer nece te da objavite o grigoriji sto sam napisao,jer sam bio svedok koje vladika i sta je radio i izace naravno i video.zelim da i dalje uredjujete kako vam se kaze .pozdrav nikad vise necu posjetiti

    22
    28
      1. Pa onako, bio bi to Srpski svijet od Crnogoraca i drugosrbijanaca.
        A takvih glasila ima dosta, N1, Nova S, Vijesti.
        .

        30
        7
        1. Lutaju, Zorane, malo bi pare iz Srbije, malo bi se dodvoravali Dritanu. Evo, ni meni nisu pustili komentar o Grigoriju.

          9
          4
    1. Zoki, nisi u pravu.
      Mi smo iza nadimaka, a portal ima javnu odgovornost.
      Oni uređuju naše riječi i stavove i ne mogu svašta pustiti u javnost.
      Dačić kad ujede, on ujede, ali ne mora značiti da ne bi pomogao vladici Grigoriju.
      Ovo je „politička izjava“, kao „dobar dan“ u Parlamentu.
      Po meni je Dačić pretjerao u izjavi, međutim ovo će proći.
      Ne napuštaj portal, kao ni Djikan i Bijeli Orao. Đe su njih dva, i Mlađen sa Kozare?

      9
      13
  5. Браво хришћани!Удри по својима!Срамота!
    Зар свако нема право да каже шта мисли о било чему? Зар свако нема право на визију – како помоћи своме роду? Посебно, мислим, да могу износити своје мишљење они иза којих не стоји никаква сила. А наш народ ће имати могућност да све то чује и одлучи да ли је то прихватљиво или није. Није у реду да се некима због занимања ускрати право да износе своја мишљења. Значи,ако је неко монах- нема право да износи своје мишљење о стању у земљи? То није у реду. Мислим, није у реду ускратити им ту могућност. Ја мислим да нико не може тако реално размишљати о свом окружењу као монаси. Немају жене и дјецу која би им свакодневно причала о проблемима и утицала на њихове ставове о друштву и држави у којој живе. Опуштено,мирно,реално и непристрасно могу доносити закључке о свему што их окружује. Зато молим да пуштимо и владику Григорија да слободно живи и дјелује. Макарије је био црквени поглавар Кипра,а истовремено и предсједник. И био добар, омиљен и цијењен. По логици критичара апсолутних слобода говора испада да би можда било легитимно и да се гинеколозима забрани да се баве политиком. Срамота. Слобода за све,а квалитет дјеловања оцјењује народ. Без икаквих дискриминација. Дјелујмо хришћански.

    31
    23
    1. Не пуштимо га, богоми, јер ће растурити Цркву својом лакомисленошћу и својим новотаријама!

      26
      17
  6. Још нерашчињени бишкуп унијата Гргур, који је похулио на Св. тајну Причешћа, вјерна муштерија Арманија и Гучија, добио, изгледа, од цијанаша и беендероваца оперативни план за Српску Цркву и српске земље.

    38
    29
  7. Vladika Grigorije na celu je izuzetno bitne Eparhije sa bar 700000 Srba, … ne spori mu se da je sposoban , pa i modernijeg shvatanja uloge SPC, ali izjave o okupljanju eksperata i politicke ambicije su SKANDALOZNE! Ako zeli u politiku nek skine mantiju i onda ce postati pravoslavna verzija Zukorlica… nadam se da gresim!

    49
    33
    1. Лупаш и то дебело!Овако сте причали и за Амфилохија,не знате ништа него ботовање!

      47
      38
      1. Porediti Mitropolita Amfilogija i Vladiku Grigorija je suludo … Mitropolit je hrabro i ostro iznosio svoje stavove ,i uticajem da se tako izrazim „samarao“ zabludelu decu. Nikada mu nije palo na pamet da osniva ekspertske timove ili ne daj Boze da uporiste ima po antisrpskim i drugosrbijanskim medijima…Nek i Vladika Grigorije slobodno iznese stav kao Mitropolit vezano za narodna i politicka pitanja ako zeli pa nek vidi rezultat uticaja.. Nadam se da je sve ovo losa percepcija vezano za Grigorija jer toliko ima mogucnosti da uradi za srpsku stvar u Ger da je neverovatno kako nastupa u poslednje vreme!
        ps.I sto se nervirate oko komentara jednog bota!

        38
        16
        1. Апсолутно си у праву, Косингас! Такво поређење између бранитеља вјере прађедовске и једног распикуће и обезврједитеља православног насљеђа наше Цркве и народа је сулудо и само свједочи о оној каракстеристичној апокалиптичкој неспособности неких наших вјерника да разликују духове од кога су – од Бога ли или од духа овога свијета, о којој пророчки свједочи св. апостол Павле…Поистовјећивати некога ко је постао и остао први архипастир у историји Српске Цркве који је званично позвао једног српског борца за слободу (Радована Караџића) да се преда и покори антихристовским окупаторима, како је учинио бишкуп Григорије по повратку из вашингтонске Нововавилоније, поистовјећивати њега и митрополита Амфилохија који је многовјековну српску борбу за слободу народну сматрао дјелом свједочења вјерности Христу и вјери Црква Његове Православне, и у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији и у Црној Гори могу само православци измијењене духовне генетике, научени на Западу или од Запада компромисерству са духом овога свијета.

          33
          14
      2. Зече, у посљедње вријеме твој је мудријашки рјечник мјјестимично све ближи пијачарском!

        16
        6
        1. Е баш братски 09/01/2021 17:55 At 17:55
          Зече, у посљедње вријеме твој је мудријашки рјечник мјјестимично све ближи пијачарском!

          Можеда буде по вама све,јер вама циљ оправдава средство,јер једна је истина код коментара а то је не Амфилохије, нити Григорије,брани се онај кога не треба баранит а то је Предсједник Србије,зато све около у духу вјере позивање на све што је за вјеру парву и да не набрајам.Имате ви право да тако пишете то вам нико не може оспорити а не ја ,косам ја , само немојте мени причати неке ствари одвно гледам неке стври без обзира како се ко потписвао видим намјеру одбрана нечега што нико нормалн не брани, али нека упрегли сте се у та кола па изволте .Овај портал се по коментара подијело на Вучића и оне који нијесу за њега,Мило ионако није важан преко његасе тражи уплив за нешто друго ,на оне који су за Вучића а бране Амфилохија ,само од когасе брани Амфилохије то ми нешто није јасно,или јесте игра је таква,бабице смо то звали или жмурке.Подијелила се и Црна Гора после избора за Кривокапића и оне који су изгубили утицај на садашњу Власт,имају и Они право,али и народ има прво да мисли и одлучује.Све сте заборвили што је било до прије једну годину,сада се нуде „спасиоци“ Црне Горе,а који су то спасиоци,све ми се чини да знам икао их не видм,сви су незадовљни јер се они не питају а сви добро познаваше и Мила и Брана и не знам кога од тих полу људи,питајте оне кје су ти и њихова политика убили, шат они мисле овако као ја па се испод тога потпишите пуним именом и презимнеом да видимо реакције,да хавлим убице нећу а колики су били херој не знам с њима укрштао ни песнице ни пушке нијесам нити имао прилике јер с таквима никад посла нијесам имао,и да је била прилика небих засигурно,него да су дошли на кућу с чарапом на главу,Лако је бити мудач када те шаље држава даје ти све ,иако убијеш иако не убијеш, ти си њен што кажу орган увјек сам се гадио таквих „хероја“,хероји су гинули одавно и у овом задњем рату на Косову и Метохији о њима мало знамо и поред неких писања мање него се заслужило,а ови палћени и инсталирани од Власти било Србије или Монтегера никоме нијесу никада били ни узор нити ће бити.Браните неодбрањиво ,Ви браните Амфилохија од кога од Григорија ,а браните у стври вашу заблуд којом сте опсједнути да се може одбранити онај који је толико ружнога изрекоа и написао по порталима својим новинама и јавним говрима,његово присутво схрани Амфилохија и патрјарха Иринеја је показало сву дозу „васпитања“ и културе коју баштини ,а није их мало ни у Црној Гори гдје је сахрана била и остала света ствар, само код вас бивших није, мафија бар има стил Он и они около њега немају.Не мора се пзнавати ни јдан монах а не владике и епископи да се буде частан и поштен,али доћи на схрнау усред опијела и ући да се поклони или прекрсти а читави дан шетати кроз Подгорицу могу само да знаш ко?То ви браните у ствари преко тога себе уписујете и његове адвокате,само изволте ,будите поздрвљени вријеме оно који је било је прошло једном заувјек па таман да сјутра буду нови избори , нећемо више имати страха ни од Мила или његових сеиза па какао год да се они зову презивају и које год јуначко оружје да стве о појасу или рамену.Христос се Роди !Ваистину се роди ! Наздарвље и спасење браћо!

          7
          7
          1. Gotovo uvek kad citam komentare obratim paznju na Vase i moram priznati da sam ponesto i naucio… svakako covek ste kome je srce na mestu i pravcu Srpstva… e sad, misljanja su razlicita, pa recimo i ja se slazem da je ponasanje na sahranama bilo pogresno… pogresna je i formulacija postizbornog sporazuma gde se potvrdjuje nezavisno* kosovo… svasta je pogresno… inace Amfilohija sam uzivo video jednom ispred Hrama Svetog Save, kad je bio martovski progrom na Kim, tada je rekao , a narod ispred Hrama ponavljao: “Nek me zaboravi desnica moja ako te zaboravim Kosovo”… to je bio Amfilohije…
            O Vucicu da kazem da pamtim Srbiju pre njega i danas , Kosovo nije izdao , zbog njega lide i jrvati i albanci i milogorci ,a Srbija je daleko jaca , a Srbi svesniji sebe …

            8
            6
          2. @ Никола Зец,
            На овом месту неко брани председника Србије, а неко напада председника Србије. Заборављате да тема није председник Србије, да је тема бискуп Григорије (његово политичко ангажовање).
            Видим ти си уложио свој ауторитет у одбрану Григорија. Плус уз пут стрељајући неког ко се по твоме није долично понашао на сахрани. Ја немам намеру ни право да те исправљам ако видим да грешиш. Али ти скрећем пажњу да Ти немаш право да у циљу одбране Григорија улажеш и трошиш ауторитет Амфилохија Радовића. Ђедо није твоје власништво па да га помињеш и на непримереним местима, да он прави друштво Григорију који је компромитован.
            Поготову што имаш протекцију да администратор цензурише и брише неповољне коментаре нас неколицине колега. Мислим на нас коментаторе који осуђују српске свештенике који се баве политиком. Не заборави да ниједан православац не може да буде члан и симпатизер неке демонхришћанске странке, то може само римокатолик, масон, или језуита приправник.
            Спаси Бог!

            4
            1
        2. Баш ме разочара овим посљедњим реченицама,Косингасу! Као да ништа не знаш о Бриселском изђајничком споразуму којим смо изгубили на Косову и наше судство и здравство и школство и полицију, а ево недавно и електроенергетски систем. Каква је то зомбировштна завладала код вас вучићеваца?

          6
          3
          1. Косовац,дај оствитесе Ђеда у стври Митрополита Амфилохија причате поваздан глупости помињући само Ђедо,што ви мислите да се тако брани вјера,цртање истог по билбордима и стражарење истих,понашатесе као дјеца,неће бити да ћу вас питати што смијем а што не смије,ето ви га ваш Вучиђ па њему поствљајте билборде,није дјело Амфилохија Радовиђа у тим величинама давати му име а радити наопако као до сада,до прије двије године свештеника нијеси смио поменути од вас патриота „великих“ вјерника“сада ћете ми ви одређивати кога да споменем кога нема,види се да вам је иста школа ,овако су говрили после Тита птопуно исти случај, знам добро као је било вјероватно зато данас споменик у Подгорици први град који је био добио његово име,питаћу вас за двије године колико ћете држати до његовг аманета и дјела!
            Традиција је чудо а то се не стиче преко ноћи него вреременом и упорношћу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *