ИН4С

ИН4С портал

Шћепан Рогановић два пут избјегао ликвидацију прије него што је убијен

Фото: ДАН

Пред ванрасправним вијећем Вишег суда у Подгорици јуче је одржано рочиште за контролу оптужнице подигнуте против Крста Вујића и још четири лица који се терете за убиство Новљанина Шћепана Рогановића 13. фебруара 2020. године, а суд ће одлучити у року од 15 дана да ли да потврди, одбаци или врати на допуну предметну оптужницу, пишу Дневне новине.

Осим Вујића, оптужницом су обухваћени и Дино Ибрахимовић, Милош Комар, Игор Главаш и Мили Бајрамовић.

Статус свједока сарадника у овом предмету добио је Новљнин Милош Ђуричковић, и он је истражитељима испричао да је Рогановић два пута избјегао ликвидацију прије него што је убијен 13. фебруара у центру Херцег Новог.

Бранилац Дина Ибрахимовића адвокат Дамир Лекић истакао је јуче пред судом низ приговора и указао на недостатке, тврдећи да не постоје докази из којих произилази основана сумња да је његов брањеник извршио кривично дјело стављено му на терет, пишу Дневне новине.

Навео је да је још у фази истраге направљен низ пропуста, те да се оптужница заснива на правно неваљаним доказима.

“Што се тиче основане сумње на којој тужилаштво базира оптужницу, камен темељац представља биолошки матреријал који је пронађен у путничком возилу “рено меган”, на ручици мјењача и ручној кочници. Међутим, сама инкриминација оптужнице је да то возило никада није кориштено за извршење дјела већ се наводно од те намјене да буде предмет извршења кривичног дјела одустало, а за извршење је искориштен мотор као погодније средство. Једини доказ који доводи у везу мога брањеника са тим је биолошки материјал и државни тужилац је из тог разлога извео закључак да је мој брањеник предузео извршење кривичног дјела, што је апсолутно погрешно”, навео је Лекић.

Додао је да свједок сарадник у било ком моменту није поменуо Дина Ибрахимовића.

Као директни извршилац убиства означен је Бајрамовић и за њим је расписана међународна потјерница, као и за Вујићем који се терети као организатор ове криминалне групе и за држављанином Босне и Херцеговине Игором Главашом.

Ибрахимовић и Комар ухапшени су у мају

Покојни Шћепан Рогановић био је брат Душка Рогановића који, према подацима полиције, слови за члана кавачке криминалне групе. Међутим, убијени Шћепан Рогановић није био безбједносно интересантна особа и, како је показала истрага, убијен је из освете.

Према наводима истраге, сумња се да је Главаш пратио жртву и обавјештавао Бајрамовића криптованим телефоном о кретању Рогановића.

Главаш је, према резултатима из истраге, по налогу и упутствима организатора криминалне организације у јануару 2020. године преузео од, за сада непознате особе, мотоцикл „пиагго” који је 2018. године украден у Шпанији, а који је коришћен у убиству Рогановића.

Мотоцикл је Главаш превезао до Херцег Новог, гдје га је у мјесту Зеленика предао Вујићу и Бајрамовићу.

Након егзекуције, Бајрамовић је, како показује истрага, побјегао према Улици Бокешке бригаде, гдје га је на мотоциклу „пиаггио” сачекао Вујић, послије чега су се удаљили према мјесту Сасовићи, гдје су, како се сумња, запалили мотоцикл и оружје.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *