ИН4С

ИН4С портал

Бивша уредница ФОС-а Анђела Ђикановић није изазвала панику својим текстом

Анђела Ђикановић, фото: Портал Аналитика

Бивша главна и одговорна уредница портала Фос, Анђела Ђикановић није почетком прошле године изазвала панику и неред у јавности објављивањем текста „Припадници РОСУ налазе на располагању Црној Гори за Бадњи дан?“.

То је одлучило Основно државно тужилаштво у Подгорици, које је одбацило пријаву Управе полиције поднијету 5. јануара прошле године против Ђикановић, пишу „Вијести“.

„Јер не постоји основана сумња да је Ђикановић Анђела извршила пријављено кривично дјело, нити било које друго кривично дјело за које се гони по службеној дужности“, пише у документу ОДТ Подгорица, који потписује тужитељка Ана Калезић.

Њен бранилац, адвокат Милош Вуксановић казао је за Вијести да је коначно донесена једина могућа одлука:

„А то је одбацивање пријаве против Анђеле Ђикановић, на шта је одбрана указивала од самог почетка овог поступка, иако је само одбацивање пријаве тек мала сатисфакција за новинарку која је ради једног новинског чланка претрпјела страховит и потпуно неоснован терор од стране надлежних институција система“, рекао је он.

Подсјетимо, Ђикановић је због објављеног текста хапшена и била у полицијском притвору.

Ухапшена је након што је тадашња Влада позвала Тужилаштво да хитно реагује јер, тврдили су, „та информација има за циљ да узнемири јавност и изазове нереде“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Бивша уредница ФОС-а Анђела Ђикановић није изазвала панику својим текстом

  1. А све се бојим да их није било. Шта је са онима без икаквих ознака и тотално мутавих, јер су знали само шиптарски језик. Ко је њих проверавао и испитивао.

    11
  2. Prdnjava iz jazbine Lopova broj 1 prdi u duetu a ostavio 6 prdnjavica da prde po zadatku каже:

    I šta sad, oće li Prdnjava biti kažnjen ili…?

    11

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *