ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Туча у чешком парламенту услед расправе о мјерама против пандемије

1 min read
Независни посланици Лубомир Волни и Маријан Бојко изазвали су гнијев неких својих колега већ на почетку сједнице јер су на расправу у пленуму данас демонстративно дошли без заштитне маске, кршећи тако санитарне мјере Владе, за шта прети казна од 400 евра.

принскрин

У тучу се данас изродила расправа посланика Доњег дома чешког парламента о захтјеву Владе да се за још мјесец дана продужи кризно стање проглашено због пандемије ковида-19. Када му је микрофон искључен због вријеђања, један посланик се потукао с предсједавајућим.

Независни посланици Лубомир Волни и Маријан Бојко изазвали су гнијев неких својих колега већ на почетку сједнице јер су на расправу у пленуму данас демонстративно дошли без заштитне маске, кршећи тако санитарне мјере Владе, за шта прети казна од 400 еура.

Када је предсједавајући, социјалдемократа Томаш Ханзел, рекао Бојку да треба да се стиди и затражио да стави маску, за говорницу је изашао Волни и вријеђао Ханзела и социјалдемократе да су „из корумпиране странке“, на шта је упозорен да ће му искључити микрофон ако се не врати теми расправе.

„Ја ћу онда доћи да вам сједнем у крило и кажем то у ваш микрофон“, поручио је Весели и заиста покушао да настави вичући у микрофон предсједавајућег.

Када су предсједавајућем у помоћ притекли посланици, избила је туча.

На крају је Волног обезбјеђење избацило из сале на захтјев предсједника Посланичког дома парламента Радека Вондрачека, док се полиција бави кршењем мјера и одбијањем двојице посланика да користе маске.

Независни посланици Волни и Бојко изабрани су у парламент на листи чешких радикалних националиста из СДП чији је лидер Томио Окамура одмах оштро осудио њихово понашање и тучу каква се не виђа у чешком парламенту.

„Надам се да ви који сте гледали примитивца који као аргумент користи силу, сада схватате ко брани оне који поричу постојање коронавируса и поричу потребу да се људи вакцинишу“, казао је посланик Властимил Валек из опозиционе странке ТОП09.

Раније је други посланик ТОП09, Доминик Фери, захтијевао од Волног да стави маску уз изјаву да „ако шета без ње, само је себични идиот који угрожава остале посланике“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *