ИН4С

ИН4С портал

Тужилаштво сумња да Лакићевић Ђурановић не трпи теже посљедице короне због чега не долази на суђење

Лакићевић Ђурановић оптужио је раније Центар за грађанско образовање да је плагирала научни рад који је објавила у једном српском часопису на начин што га је преписала од свог студента Ђорђија Дринчића.
Lakićević

Бојана Лакићевић Ђурановић

Судија Основног суда Нада Рабреновић након што се оптужена професорица за плагијат Бојана Лакићевић Ђурановић ни данас није појавила на главни претрес због, како је речено, тежих посљедица које има од корона вируса, прихватила је захтјев тужиоца Вукаса Радоњића да се ангажује вјештак из области судске медицине који ће да испита је ли то тачно, пише Побједа.

На рочишту је адвокат професорице Милан Велимировић казао да она није могла да дође на суђење, јер има теже посљедице од корона вируса које су опасније за здравље.

Затражио је дужи рок одлагања, наводећи да Лакићевић Ђурановић мора да мирује и узима терапију три недеље. Он је доставио овом суду документацију, односно три извјештаја љекара специјалисте.

Државни тужилац Вукас Радоњић, међутим, сумња у тачност тих навода, те је затражио да се испита је ли окривљена таквог здравственог стања да не може да дође на главни претрес.

Предложио је и да евентуално вјештак размотри могућност саслушања доктора медицине који су прегледали професорицу.

“Јер је, најблаже речено, сумњиво да баш пред завршне ријечи окривљена се најприје разболи од корона вируса, па онда њено здравствено стање буде такво, према наводима брањеника, да на дуже вријеме не може да присуствује. А о томе се обавјештавамо на дан када је рочиште требало да се одржи”, казао је државни тужилац.

Брањеник окривљене, Велимировић му је одговорио да се противи таквом предлогу имајући у виду, како је рекао, да професорица није могла да контролише епидемију и спријечи да се не разболи. Нити је, додао је он, могла да утиче на посљедице корона вируса.

“На што указују извјештаји љекара специјалисте гдје јасно пише да строго мирује три недеље. Али ако државно тужилаштво сумња у наведени извјештај, сматрамо да треба одредити вјештака, али је то непотребно и нецјелисходно”, рекао је Велимировић.

Суђење је заказано за 13. април.

Лакићевић Ђурановић оптужио је раније Центар за грађанско образовање да је плагирала научни рад који је објавила у једном српском часопису на начин што га је преписала од свог студента Ђорђија Дринчића.

Тужилаштво је потом поднијело оптужни приједлог стављајући јој на терет кривично дјело повреда моралних права аутора и интерпретатора.

Професорица негира кривицу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Тужилаштво сумња да Лакићевић Ђурановић не трпи теже посљедице короне због чега не долази на суђење

  1. A ne bi ona varala ne daj Boze, pa ona je komita i patriJota, koleginica prcice i Mujovica. Njoj su obraz cast i…guzica ispred svega??? Elita i kohabitacija, ne zna covjek sto je crnje.

    13
    1
  2. Kad je prvi put slagala (lažno autorstvo) nije joj problem da to učini svaki sledeći put! Ovo je doba neopjevanih lažovina!

    26
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *