ИН4С

ИН4С портал

Фудбалски дуел: Србија напада Албанију

sp-srbija-fudbaleri

Фудбалска репрезентација Србије дочекује данас у Београду селекцију Албаније у квалификацијама за првенство Европе, а селектор Дик Адвокат сматра да утакмица јесте веома важна, али не и пресудна за пласман на шампионат у Француској 2016. године.

„Сви знамо да је утакмица против Албаније од велике важности, али није финална. Имамо квалитет, само морамо да спустимо емоције. Фудбал је једино што нас занима, желимо да пружимо добру партију, а дешавања ван терена нас не интересују. Размишљамо само о три бода„, рекао је Адвокат уочи сусрета који се ишчекује са великим занимањем.

Холандски стручњак на клупи Србије истакао је да ће направити неколико измјена у односу на меч против Јерменије у Јеревану (1:1), али да неће мијењати систем игре.

Нећу промијенити формацију. Видим да је присутан велики притисак у јавности, одиграли смо један меч, а медији преносе као да је последњи и пресудан. Изненађен сам, понашамо се као да Србија мора да добије сваку утакмицу, а резултатом у Јерменији можемо да будемо задовољни с обзиром на дешавања на терену„, навео је Адвокат.

За разлику од селектора, капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић сматра да утакмица против Албаније одлучује о много тога.

Не смијемо да срљамо, морамо да одиграмо главом, не срцем. Изложени смо великом притиску, али настојимо да реагујемо позитивно. Албанија има добар тим, биће веома мотивисани и растераћени, међутим, наш циљ су три бода„, рекао је Ивановић.

bane

Он је истакао да критике медија упућене играчима због кикса у Јеревану морају да учине национални тим јачим и бољим.

Морамо да сазримо, када побјеђујемо све је другачије. Свака критика на мене утиче да постанем бољи, морамо да смиримо тензије, али ако пружимо 100 одсто не постоји могућност да изгубимо од било кога. Ово је можда и најтежи моменат овог младог тима и надам се да ће то пробудити инат код нас. Кључна ствар је да не примимо гол„, поручио је Ивановић.

Албански селектор Ђани де Бјази рекао је да изузетно поштује национални тим Србије и оцијенио га првим фаворитом квалификационе групе.

„Дошли смо у Београд да одиграмо још један добар меч. Биће лијепа атмосфера и надам се да ће све протећи на спортски начин. Добро познајем Србију, њихови поједини играчи су чланови европских топ клубова, имају одличног тренера Дика Адвоката, који је веома искусан, али ми смо спремни за утакмицу. Сматрам да је Србија први фаворит групе, испред Данске и Португалије“, казао је Де Бјази.

Утакмица између Србије и Албаније игра се вечерас на стадиону Партизана од 20.45 сати.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Фудбалски дуел: Србија напада Албанију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *