ИН4С

ИН4С портал

„ДПС љубав“ према држави – кад се патриотизам не исплати: У џеповима милиони, за заставу ситниш

1 min read
Данима уназад, скупљали су новац за, како тврде највећу заставу, па су друштвеним мрежама кружиле уплатнице неких од њих

Актуелна застава Црне Горе

Црногорска застава коју су шиле “патриоте” биће развијена на Цетињу на Дан независности, 21. маја. Покретач иницијативе је „комита“ Игор Дамјановић. Како је казао, парола „сви под једну заставу“ мотивисала га је да осмисли и покрене ову акцију. Данима уназад, скупљали су новац, па су друштвеним мрежама кружиле неке од уплатница.

Цијена заставе од 5000m2 сигурно није мала, а Дамјановић је истакао да није идеја да неко да пуни износ већ да, са малим износима, учествује велики број грађана.

Поједини су, попут Славољуба Стијеповића давали по 10 евра, неки симболично 21,05, неки попут прве даме Лидије Ђукановић или Весне Меденице по 500 евра.

Док згрћу милионе, скривају коверте, држави дају ситниш и тако показују свој „патриотизам“.

Застава од 5.000 квадратних метара биће развијена на Ивановим коритима.

Милица Марковић, братаница бившег премијера Душка Марковића уплатила је симболичних 21,05 евра, а цифру је прилагодила датуму црногорске независности, што је дупло већи износ од онога којег је уплатио бивши градоначелник Славољуб Стијеповић.

Грађани на друштвеним мрежама коментаришу да му је то само и остало у чувеној коверти.

Прва дама Лидија Ђукановић се прикључила шивењу заставе, па је уплатила 500 евра. Ово није велики износ за Лидију, јер је позната да за одјевне предмете издваја суме које су и преко три пута веће од поменуте.

Донацијама се прикључио и син Блажо, па је и он уплатио 500 евра, док у свом бизнису обрће милионе.

Син бивше предсједнице врховног суда Весне Меденице, Милош, од продаје нафте приходовао је милионе, али је за заставу тј, за ватромет издвојио (само) 500 евра. Његова мајка, уплатила је исти износ.

Савјетник Мила Ђукановића Милан Роћен и посланик ДПС-а Јевто Ераковић уплатили су по 30 евра.

Душан Бан уплатио је 100 евра, док је бивша министарка Сузана Прибиловић донирала 10 евра.

Адвокат Никола Мартиновић поклонио је својој држави 200 евра.

„Сматрам да ћемо једним оваквим гестом сви ми и Црна Гора ући , не само у књигу Гиниса, већ у историју и поново показати и доказати свима да смо сложни и да сви можемо стати мирно и загрљени под једну – једину, нашу, црногорску заставу, ма које вјере и нације сви ми били“, поручио је недавно „комита“ Дамјановић.

Можда је боље да су новац за поменуту заставу уплатили у добротворне сврхе те на тај начин помогли онима којима је помоћ заиста потребна. Овако се, наизглед, такмиче ко је већи патриота, чинећи све да, грађани забораве како су станове, кредите и привилегије добијали на рачун државе.

Многи од донатора – „патриота“, док кличу Црној Гори, машу заставама…. у џепове „трпају“ милионе. Изгледа да, што је више новца у џеповима, то је већа љубав према Црној Гори.

Прочитајте још:

„Ово је MNE“, „Мило је један“: Варварско понашање ДПС активиста у Андријевици – запалили и демолирали аутомобиле

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

12 thoughts on “„ДПС љубав“ према држави – кад се патриотизам не исплати: У џеповима милиони, за заставу ситниш

  1. Да ли иђе има више фукарлука и фукара него у овој малој Црној нам Гори? Ја мислим да нема.
    Да ли иђе име више празноглавог народа, који ни за 30 година не може да види који лоповлук учињеше ове фукаре- него и даље за њима блеје? Ја мислим да нема?
    Има ли нам спаса? Само Господ Бог зна.

  2. Јадна је држава ђе су јој „патриоте“ окорели лупежи и криминалци који једном руком на интонирање химне држе на срце а другом заваћају и стављају у џеп, завршит ће се једнога дана и са вама и то за сва времена !!!!

    11
  3. Нема те заставе која може прекрити лоповлуке,фукарлуке и издају праве Црне Горе.Шачица кримоса од 5 % може само да маше заставом док почне закон да се поштује.

    13
  4. Застава није довољна да се прејрију све крађе и сва недела која су учињена у задњих 75 година од комуниста и њиховог копилета званиг ДПС. Сетимо се само прве еколошке државе. И шта урадише,запрљаше је и загадише тако да ће се последице осећати бар још једно 100 година.

    10
  5. Trebalo je ovo malo bolje osmisliti .Recimo da su odlucili da naprave zastavu od Ulcinja pa granicom na sjever prema Beranama , put Pljevalja , Pluzina , do Novog.To bi bio pravi patriotizam.

  6. пропало се кад је у мрчогори доказ патриотизма застава ранка кривокапића окачена на штрик..

    24
  7. Oće li one patrijotkinje što su sa trga u Podgorici punile dječja kolica saksijama, čupale se, grebale, pljuvale i psovale donirati po jednu saksiju.
    Slika i prilika Monteprkna!

    27
  8. Interesantan je podatak da je račun otvoren kod NLB banke, valjda se da se Vlasi ne dosjete.
    Slabo ide ovo sa autokolonama pa treba probuditi “ patriotizam“ zastavom za Ginisa?!
    A u proglasu se pozivaju pripadnici svih naroda koji žive u CG i “ razumni Srbi“ da stanu pod jednu zastavu na Lovćenu na dan “ neovisnosti“ kako bi odbranili CG. Od koga, pa od “ nerazumnih Srba“!
    Onih ludačkih, sa Litija.
    Opasni su to naumi. Poput onih koji pozivaju građane da istaknu zastave po balkonima i prozorima u objektima u kojima žive.
    Volio bih, kad bi kako bilo izvodljivo, da sve “ razumne“ koji će pohoditi Lovćen 21. maja dočekaju zvuci i riječi guslarske pjesme ( najbolje izvođenje pokojnog Miša Vujovića): Lovćen zove vratite kapelu“.

    40

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *