ИН4С

ИН4С портал

Скандалозно: Брат албанског премијера ипак пуштен на слободу

1 min read

zastava[1]

Брат албанског премијера Олси Рама пуштен је и одлетео је за Тирану, након што је задржан на стадиону Партизана због сумње да је дроном испровоцирао инциденте.

Информација о његовом пуштању потврђена је јутрос Танјугу у МУП-у Србије.

Очевици су „Блицу“ пренијели да је Рама приликом привођења показао амерички пасош и изјавио: „Ја сам амерички држављанин и ништа ми не можете“.

Рама је био приведен под основаном сумњом да је организовао и руководио инцидентом са заставом „велике Албаније“ послије којег је прекинута фудбалска утакмица репрезентација Србије и Албаније.

Код Раме (45) је нађен и даљински управљач којим је лично управљао беспилотном летелицом која је носила заставу

Како „Блиц“ сазнаје, са Рамом су били приведени и остали чланови албанске делегације која је сједела у ВИП ложи Партизановог стадиона. И они су пуштени на слободу.

Како тврди извор из МУП Србије, албанска делегација је пуштена јер „није могао да им се обезбиједи бранилац због штрајка адвоката“. Исти извор је рекао да ће тужилаштво накнадно одлучити како ће поступати у овом случају.

Како је раније навела ТВ станица „Nеws24“ из Тиране, Рама је са још тројицом Албанаца био задржан око 40 минута на стадиону Партизана, али је затим „укрцан у возило“ и пребачен на аеродром.

Станица се позвала на изворе блиске премијеру Албаније Едију Рами, а приштинска „Газета експрес“ је објавила кратку информацију у којој се наводи да „упркос извјештајима из Србије, Рама није ухапшен“.

Велики инцидент се догодио у јеку наговештаја побољшања односа Србије и Албаније, због чега је за 22. октобар најављена посјета Београду премијера Албаније Едија Раме, што би био први случај доласка премијера Албаније у Србију у последњих 70 година.

Утакмица Србија-Албанија у Београду прекинута је након скандалозне провокације са транпарентом са мапом велике Албаније, која је изазвана помоћу летјелице на даљинско управљање.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Скандалозно: Брат албанског премијера ипак пуштен на слободу

  1. Hajde sad Srbijo pokaži se kao ozbiljna država pa učini nekoliko koraka
    1. Protjeraj američkog ambasadora jer je očigledno učestvovao u organizaciji i povredi teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije
    2. Protjeraj i albanskog ambasadora jer je sigurno o svemu imao saznanja a sigurno je i učestvovao u organizaciji istog
    3. Optuži onog „stručnjaka“ koji je upravljao dronom za pokušaj terorizma, jer je umjesto onih kanapa i one krpe moglo biti nešto mnogo ubistvenije i opasnije, a usput mu još prikačiti djela raspirivanja medjunacionalne mržnje, djelo protiv teškog ugrožavanja javnog reda i mira , kao i djelo ubistva u pokušaju NN lica, jer je to NN lice moglo biti pogođeno navođenom letilicom sa visine što bi navedeno NN lice moglo veoma ozbiljno povrediti pa čak i usmrtiti, i td. moglo bi se tu još mnogo toga smisliti.
    O OSTAVKAMA MINISTARA vOJNOG I UNUTRAŠNJIH POSLOVA …. TO NETREBA NI SPOMINJATI, PODRAZUMJEVA SE.
    Na kraju mislim da je ovo direktna poruka Putinu iz Amerike da je možda samo siguran u svojoj kući

  2. Кад дође брат премијер 22 октобра у „званичну и пријатељску посјету“ обавезно му се, по већ устаљеном обичају, извинити се што смо у сред Београда ометали демократски перформанс његовог брата Американца и шиптарске намјере да присвоје пола Србије. Такође изјавити да билатерални односи никад нијесу били бољи и да ћемо све учинити да их још више унапредимо. Још једном поновити да се Србија више никада неће ратовати, тј. бранити се оружаном силом, и да је војска само за параде, тако да немају разлога за бригу.

  3. Bice interesantan stav UEF-a disciplinske komisije,ovo u Italiji su izazvali nasi navijaci stigla je kazna ,znamo kakva i kako se sve zavrsilo.
    Ovaj slucaj je jos drasticniji ako su navodi iz stampe tacni o umijesanosti brata premijera Albanije.Prvi komentari sinoc su bilina RTL nikome nije jasno zasto je utakmica prekinuta.Ako bi se slijedio slucaj iz utakmice Italija Srbija stvari bi trebale biti dosta jednostavne,ili mozda nije sve tako.Kao epilog svega treba ocekivati izbacivanje Albanije iz daljnjeg takmicenja ili Kosovo i Metohiju uvesti u UFU organizaciju,ovo je toliko ocigledno ispolarizovano da ce se vjerovatno i tako postupiti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *