ИН4С

ИН4С портал

Тужилаштво испитује наводе о корупцији Станковића

1 min read

Ivica Stankovic

Специјални тужилац Ђурђина Нина Ивановић саопштила је да ће испитати наводе посланика СНП-а Велизара Калуђеровића да је Ивица Станковић, нови врховни државни тужилац, склон корупцији.

Она је навела да Калуђеровић није поднио „било какву пријаву, нити је надлежном тужиоцу доставио информације, које наводно посједује.

Како Калуђеровић није поднио било какву пријаву, нити је надлежном тужиоцу доставио информације, које наводно посједује, о томе да је садашњи врховни државни тужилац „корумпиран“, то ће тужилаштво предузети законом прописане радње како би провјерило истинитост јавно саопштених тврдњи Калуђеровића о коруптивним радњама извршеним од стране Ивице Станковића у вријеме и у вези вршења судијске функције“, казала је Ђурђина Нина Ивановић, у изјави за „Дан“.

Калуђеровић није присуствовао сједници Скупштине Црне Горе на којој је гласовима ДПС-а, СДП-а, Бошњачке странке и СНП-а изабран нови врховни држави тужилац.

Након сједнице, Калуђеровић је у јавном обраћању позвао Станковића да обавијести јавност о имовини стеченој за вријеме обављања судијске функције, уз оцјену да је неопходно испитивање навода о његовој корумпираности.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *