ИН4С

ИН4С портал

Једном од вођа шкаљараца Владану Радоману 17 година затвора

Илустрација

Апелациони суд у Ређо Калабрији потврдио је пресуду којом је Цетињанин Владан Радоман осуђен на 17 година затвора због учешћа у шверцу преко двије тоне кокаина из Јужне Америке, пише Дан.

Како преноси портал Ламетино.ит, италијански суд је ставио тачку на процес који је произашао из међународне полицијске истраге под називом „Гурман”.

Истрага је довела до преко 25 хапшења и расвијетлила је међународну трговину кокаином. Током операције су откривене и одузете двије тоне кокаина, који је био сакривен у контејнерима на броду који је из Бразила ишао ка Европи.

Не наводи се да ли је Радоман доступан италијанским државним органима или је осуђен у одсуству.

По писању портала Ламетино.ит, Радоман је осуђен на 17 година и девет мјесеци затвора.

Како се наводи, Хектор Раул Крузадо осуђен је на девет година и осам мјесеци затвора, Бруно Курули и Фабрицио Матео Нарделана на по 12 година, а Мигуел Баптиста Фереира, Франциско Манкера Јуардо и Памела Родригез до Сантос на по шест година.

Београдски „Блиц“ пренио је прије три године да је Радоман један од вођа „шкаљарског клана“. У марту 2014.године, након акције „Гурман“, он је доспио у фокус медија. Радоман је тада, како се наводи у извјештајима италијанских медија, предводио огранак криминалне групе који је покривао шверцерске операције у Холандији.

Тада је у оквиру међународне полицијске акције ухапшена 21 особа из Шпаније, Португалије, Велике Британије и Чилеа. Италијанска полиција саопштила је тада да је по питању међународне сарадње то највећа истрага која је икада спроведена.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *