ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Раковић: Кривокапића питати хоће ли или неће да потпише Темељни уговор

1 min read

др Александар Раковић

Српски историчар др Александар Раковић је у емисији „Одмотавање“ на београдској ТВ Вести казао да би Здравка Кривокапића сасвим директно требало упитати да ли хоће или неће да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом. Најбоље би било да га то упита митрополит Јоаникије а да притом од Кривокапића затражи одговор – да или не.

Раковић је подвукао да је Кривокапић у Београд требало да дође само да би потписао Темељни уговор с патријархом Порфиријем. Тај свечани чин требало је да директно преноси Танјуг, а сигнал би преузеле Радио-телевизија Србије и Телевизија Храм Српске православне цркве. Уместо тога, окупљени новинари су коментарисали да је Кривокапићево понашање досад незабележена фарса.

Поред тога Раковић је рекао да је добро што Демократски фронт схватио Кривокапићево одбијање да потпише Темељни уговор као елиминаторни фактор за подршку. С тим у вези се може очекивати и да дође до блокаде свих Кривокапићевих решења у Скупштини Црне Горе, што би извесно значило да ни буџет неће бити усвојен. Кривокапић је тако, упадом у Српску патријаршију и уценом коју је испоставио српским архијерејима, увео Црну Гору у коначну кризу.

Раковић је и овог пута посебно поменуо црквени сепаратизам у мањем али врло агресивном делу свештенства Митрополије црногорско-приморске. С тим у вези, Раковић је поменуо и најбизарнију гласину која је током заседања Светог архијерејског сабора стигла из Црне Горе да је владика Јоаникије заточен у некој вили у Београду. То је било толико глупо да је служило само за забаву и сви су се томе смејали, укључујући и стенд-ап комичаре.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

23 thoughts on “(ВИДЕО) Раковић: Кривокапића питати хоће ли или неће да потпише Темељни уговор

  1. Rakovic je verovatno dobronameran u svojim stavovima, ali svojim iritatntnim nacinom u medjuvremenu nanosi vises stete nego koristi.

    2
    8
  2. UGOVOR JE TREBAO I BICE POTPISAN U CRNOJ GORI,KAKO I PRILICI . POSTO JE I CRNA GORA PATRIJARHOVA ZEMLJA, ON CE DOCI, DA GA DOCEKAMO KAKO DOLIKUJE I DA SE POTPISE UGOVOR. I NECE TO PRENOSITI TV TANJUG, NEGO AKO BOG DA, OSLOBODJENA RTCG, A NEKA REEMITUJE KO GOD HOCE.

    3
    10
    1. Не треба у Црној Гори да се потпише, јер је и уговор са папом римским потписан у Ватикану! Ако би се потписивао у Црној Гори то би значило да је Црна Гора клекла пред папом римским, а бестидно се узнијела над патријархом српским. Једна од првих званичних порука малог Кривобечића поглаварима вјерских заједница била је позив папи римском да посјети Црну Гору, да би се, послије више од пола године лицемјерног цријевљења, сада наш велики Кривобечић, „вјерни и послушни син“ своје Цркве, бахато испрсио пред патријархом српским и свим владикама, театрално одбијајући да потпише оно око чега су се договорили и на пта су га српски епископи усрдно позивали.

      8
      2
  3. Covek je vec rekao da hoce, u Crnoj Gori u najskorije vreme. Sta je tu sporno? Ostavite coveka na miru. Malo mu je Mila i njegove bagre

    5
    18
    1. Не оставимо, цријевио се он већ више од по године, па обећао патријарху да ће потписати оно што су његови људи усаглашавали, и онда – пљунуо на све усред Београда! Несој!

      9
      2
  4. Zašto permanentno puštate u etar ovog huškača. O čemu se radi.
    P. S. Nadam se da ovaj komentar nećete obrisati kao prethodne. Hvala!

    9
    19
    1. А зашто неко нама упорно натура појединце да их слушамо како у име Цркве саблажњавају народ’?

      7
      1
  5. Objaviteintervju Đorđa Vukadinovića.Njemu više vjerujemo. Đorđe nikad nije izdao Srbiju evo već 20 godina a mogao je milion puta. I Đorđe ne kostuje po Hepiju i Pinku

    13
    21
    1. Вукадиновић - пристрасни аналитичар каже:

      Вукадиновић дефинитивно не схвата ствари у Црној Гори, пристрасно паметује и агитује на свом сајту у корист црногоријанских сепаратграђаниста и то онако по бачки – ајд полако, ајд лагано, као да се не ради о бити или не бити српског народа у Црној Гори , који је доживио да га поједини свештеници Српске Цркве свјесно и бестидно покушавају поцрногорчити у име идеала од овога свијета,убјеђујући га да је све његово српско насљеђе у Црној Гори заправо црногорско. Посебан осврт заслужује грађанистичко лажно слободољубље Вукадиновићевог срозаног сајта, који не пушта апсолутно ниједан критички коментар на рачун Кривокапића, Бечића и поменутих црквених сепаратиста.Према томе, Вукадиновић је својим пристрасностима себе учинио ирелевантним аналитичарем што се тиче ситуације у Црној Гори.

      15
      1
  6. Тражимо сви да јавно у једном итервјуу српском медију јасно објасни своје поступке поводом одласка у БГ и темељног уговора!

    Какав је то безобразлук!? Он се обраћа писмом “његовом народу”? Издао посланицу! Није он читав!!!

    24
    9
  7. „црквени сепаратизам у мањем али врло агресивном делу свештенства Митрополије црногорско-приморске.“….nesto mi zse cini da je ovo otvorena aluzija na jednog svestenika,direktora jedne skole u Cetinju,koji za sebe kaze da je 100% Crnogorac.Sta mislite da li grijesim?

    20
    9
    1. Нема сумње да је ријеч о онима, који су се примили на мантру лукавог гуруа да им као свештеницима Српске Православне Цркве нема ни молитве ни државе без монтенегринских србомрзаца. Без систематске активне подршке неколицине прелешћених и агресивних умова, и то у најразличитијим видовима – почев од безочног фалсификовања историјских чињеница и крадљивог својатања српског насљеђа у Црној Гори, преко сарадње са концерном Вијести, за који се испоставља да је имовина стране фирме у власништву Римокатоличке цркве у Аустрији, до покушаја прикривања богохулничког и хулиганског насиља над светињама (ломљења манастирског Крста Христовог на Цетињу и напада на српску дјецу у интернату Српске православне богословије ј др.), без такве подршке заблудјелог клана, дакле, монтенегринским србомрсцима не би било ни овакве државе која их такве њиви ни самог постојања у њој.

      13
      1
        1. Свесрдним залагањем? Па цијела Митрополија зна, а његова сабраћа свештеници посебно, да је лукави гуру са Цетиња, са својом групицом, у вријеме Милове аутократије био први и најгласнији противник изласка литија изван црквених порти и тек кад је видио да је то покрет народа који се не да зауставити, ускочио је у литијски воз и наметнуо се, што уз помоћ своје благоглагољивости, што уз помоћ редитељске групице збивања, као бесједничка звијезда на литијама. Народ у заносу није прозријевао намјере благоглагољивог свештеника, који сам у својој парохији ниједну литију није хтио и није смио одржати. А те намјере које су код њега добиле снагу болесне опсесије открио нам је свима на врхунцу литија када се, рачунајући на бујични народни полет, почео вјерницима и јавности да говори како име Српске Православне Цркве није погодан назив за Православну Цркву у Црној Гори и да га треба мијењати, а онда је послије почео да провлачи „ситнице“ типа да је он још као студент фактички био против српског црквеног барјака у три боје са оцилима, чије је достојанство тада од таквих бранио непоновљиви отац Момо Которски. О друим његовим радовима у служби крижарск бездушног „прекрштавања“ српског народа у Црној Гори у Црногорце и крађе његових блага да не говоримо.

          9
          1
        2. Уз помоћ својих стварних газда а то нијесу наши архиастири православни, тај гуру, са колумном у римокатоличким црногоријанским Вијестима, гура нас у издају наших светосавских предака!

      1. @Popaj,ja ne mrzim,samo konstatujem za razliku od tebe koji i previdjas i tendenciozan si i lose ,svjesno ili nesvjesno svejedno,sabiras 1+1. U zdravlje!

  8. Ajde Rakoviću o’ladi malo. Navalio si kao da je u pitanju tvoja privatna imovina. Potpisće se, samo se vi malo manje miješajte, i ne pomažite Milu i DPS-u. Popušti čoveče, Aman.

    16
    18
    1. Bitno je da se potpise sto prije da bi se vidjelo da li Krivokapic radi u interesu srpskog naroda ili ne, pa bi se nakon potpisivanja mozda mogli nadati da ce nam konacno krenuti na bolje. Ovako se stice utisak da nas sve samo zavlaci i produzava se tenzija i agonija jer je sve pod nekim velom tajne i znakom pitanja. A narod ludi citajuci raznorazna saopstavanja i prepucavanja sa raznih portala i medija sa sve okicenim nekim sopstvenim teorijama. Ako hoce da divni narod Crne Gore ostane zdravo u glavu neka ne izmislja i potpise sto prije bilo gdje, pa nek krene da rijesava dalje probleme.

      15
      5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *