ИН4С

ИН4С портал

Др Боровинић Бојовић и принц Никола Петровић Његош: Заједничким снагама до усавршавања црногорских љекара у Француској

1 min read

Студенти четврте, пете и шесте године Медицинског факултета у Подгорици добиће прилику да дио практичног знања стичу на француским факултетима. Меморандум о сарадњи, током радне посјете Француској, договорила је министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић са деканом Медицинског факултета Универзитета Парис Сацлаy, професором Дидиеом Самуелом.

Раније је др Боровинић Бојовић са колегама у француском Министарству солидарности и здравља договорила и да дио црногорских специјализаната и субспецијализаната проведе од године до двије стажа у највећој болничкој групи у Европи АП-ХП (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) са сједиштем у Паризу.

Подршку намјерама два министарства дао је и принц Никола Петровић Његош, с којим се министарка здравља срела током посјете Француској. У разговору са министарком, принц Никола Петровић Његош најавио је да ће Фондација финансирати курс француског језика за све црногорске љекаре којима је, за стаж или праксу у Француској, потребан одговарајући ниво знања француског језика.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Др Боровинић Бојовић и принц Никола Петровић Његош: Заједничким снагама до усавршавања црногорских љекара у Француској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *