ИН4С

ИН4С портал

Царевић СНП и Праву „сели“ у опозицију: Понудиће нове услове Демократама за формирање власти

1 min read
Градоначелник Будве Марко Царевић одлучио је да очисти коалицију За будућност Будве, коју је предводио на локалним изборима, па ће у опозицију да пресели Социјалистичку народну партију и Праву Црну Гору, доскорашње коалиционе партнере.

Марко Бато Царевић

Градоначелник Будве Марко Царевић одлучио је да очисти коалицију За будућност Будве, коју је предводио на локалним изборима, па ће у опозицију да пресели Социјалистичку народну партију и Праву Црну Гору, доскорашње коалиционе партнере.

То је “Вијестима” потврђено из будванске власти.

Нови споразум о дјеловању унутар будванског Демократског фронта, односно Нове српске демократије, Демократске народне партије и Покрета за промјене биће потписан, чиме ће се обавезати да чланице подржавају Царевића, али и коалиционе договоре и циљеве, те да више неће бити одступања.

Оваква радикална одлука услиједила је након што Извјештај о раду Царевића и његове администрације за прошлу годину није добио зелено свјетло, јер су били уздржани одборници СНП-а и Праве Црне Горе, као и једна одборница из Покрета за промјене. Након притиска чланства Покрета за промјене, она се јавно извинила и саопштила да је требало да гласа за извјештај, а одмах је реаговао и општински одбор ПзП-а који је Царевићу дао пуну подршку.

Коалиција За будућност Будве је на августовским изборима освојила највише гласова, чак 42 одсто, и тиме добила 14 одборничких мандата од 33 колико броји будвански парламент. Након најављеног споразума, убудуће ће Демократски фронт наступати с 11 одборника, док ће три одборника (два из СНП-а и један из Праве Црне Горе) бити опозција.

Оваквом одлуком практично се цијепа и такозвани трећи блок – савез Покрета за промјене, СНП и Праве који је у протеклих пола године наступао као посебна политичка групација… Ипак, до лома је дошло унутар Покрета за промјене, који је сада прешао на Царевићеву страну.

“Вијестима” је речено да ће “нови” Демократски фронт сачинити и нове коалиционе услове које ће понудити Демократама за формирање извршне власти. Демократе броје шест одборника и с 11 одборника ДФ чине већину у парламенту.

Социјалистичкој народној партији и Правој Црној Гори, како је “Вијестима” речено, биће одузете све функције које су њихови кадрови добили, од управних одбора и одбора директора, до предузећа и установа.

Споразумом унутар локалног ДФ, како је појашњено, стављена је тачка на приче да Царевића не подржава централа у Подгорици, јер то не би било могуће да централе нијесу дале одобрење за овакав договор.

Прочитајте још:

Лицемјерно „прчење“ због претреса: Драгиња прећутала или подржала све неправде над Србима

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

13 thoughts on “Царевић СНП и Праву „сели“ у опозицију: Понудиће нове услове Демократама за формирање власти

  1. Ima li negde gde se neće posvađati? Kad god vidim ovakva cepkanja, pravljenje sto prve koalicije zapitam se razmišlja lk neko malo šire od najužih stranačkih interesa?

    15
    2
  2. Ovima iz PZP sve nesto nije jasno.
    Andrija napravi rekostrukciju partije i otkaci se od PZP- a. Prestani zaboga da se ponasas kao Domanovicev „Vodja“.

    32
    5
  3. Нема мила нема Тита у Будву се Бато пита.
    Бато кад ће Грбаљ добит општину?

    56
    6
  4. Као и код Резолуције о Сребреници СНП и Права као и једна посланица ПЗП-а били суздржани

    69
    4
    1. …а ви из Праве само наставите да слушате Марка , далеко ће те догурати. Мило вас већ чека раширених руку.

      47
      9
    2. Pošto je osoba, koja se predstavlja kao Amnezija u DF-u, danas zaboravilа sendvič, pa, na prazan želudac, ima halucinacije, priviđa mu se ono što mu je m(M)ilo! Mora da je frka jer je osvježilo!

      34
      7

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *