ИН4С

ИН4С портал

Зоговић: Колико год да се упињете, џаба кречите – Срби нису геноцидан народ!

“Срби нису геноцидан народ па макар Приштина и Подгорица и било ко други доносили резолуције на дневном нивоу", поручио је Зоговић.

Милун Зоговић

Хоће ли и приштинске власти рећи да резолуција “није” усмјерена против српског народа? Или ће можда отворено признати да јесте, чини ми се да је Аљбин Курти одлучио да макар буде искрен, да не крије намјере и тражи оправдања, поручио је посланик Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић.

“Прије само пар дана када смо тврдили да је резолуција усмјерена против српског народа, и тражили да се црногорски Парламент не бави овим питањем, нападали су нас да фалсификујемо, подмећемо и убјеђивали да је то израз добре намјере. Ево данас је Приштина потврдила шта су стварне намјере или ће нас опет неко убјеђивати да је удружени подухват против нашег народа заправо акт добрих намјера и знак “пажње”, навео је Зоговић.

Он је истакао да се истина не да замаглити, те да су се стварне намјере саме разоткриле.

“Колико год да се упињете џаба кречите, Срби нису геноцидан народ па макар Приштина и Подгорица и било ко други доносили резолуције на дневном нивоу. Замилите када власници Жуте куће доносе резолуцију да неког осуде!”, јасан је Зоговић.

(Извор: Фејсбук)

Прочитајте још:

Вучић: Остаће уписано да је Подгорица задала ударац Србији прије Приштине

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

24 thoughts on “Зоговић: Колико год да се упињете, џаба кречите – Срби нису геноцидан народ!

  1. 11 jula se zavrsava srebrenicki ciklus ,posjetom Dritana Abazovica i ministra Radulovica (inace najvjernijeg dps predstavnika medju apostolima) sto ce biti i formalni pad ove vlade.Uzalud su izrezirana putovanja premijera po Evropi.Eto na sto nam se svedose litije i velika pobjeda od 30 avgusta.
    Mislim da bi poslanika Nikolica iz dpsa trebalo proglasiti za najucinkovitijeg narikaca za 2021.godinu

  2. Дф треба да пусти напријед ове младе људе као што су Зоговић, Ковачевић, Бојовић…

  3. Da li neko Njemce danas naziva genocidnim narodom? Da li iko Srbe naziva genocidnim narodom, osim ovih tzv srpskih predstavnika? Je ovo bolest, virus neki, što ste zapeli svaki dan?

    1. Neznalice…pa u tome i jeste poenta. Naravno da niko za Nemce nece reci da su genocidan narod. Ni za Hrvate, ni za Turke…narod ne moze biti genocidan, vec se za neki dogadjaj kaze da je genocid. Tako da naravno ni za Srbe niko ne kaze da su genocidan narod, shodno tome je ovo sto Demokrate, dps i ostali podanicki nastrojeni naglasavaju kako eto u rezoluciji stoji da Srbi nisu genocidan narod je zaglupljivanje i jeftino trazenje izgovora za perfidne lazi oko Rezolucije. Dakle…nije taj deo sporan, i na taj deo niko i nema primedbe. Ovde je kljucni deo sto se tvrdi da se u Srebrenici dogodio genocid. Jer, ako kazes Ausvic…na koga ces pomislit?? Na Nemce naravno…e tako oni zele da postigne da se kada se spomene „Rezolucija genocid Srebrenica“ pomisli na Srbiju i Srbe. Samo sto vec i Zogovic rece…dzabe su krecili. Laz ostaje laz, i istina ce svakako izaci na videlo, a ovi slugari glasaci su se samoponizili, ali jednostavno ima i takvih poltrona sta da se radi…

  4. Za sve ove koji lupetaju kako rezolucija nije antisrpska: antisrpsko je to što se ne spominju zločini nad Srbima, a nije da ih fali. Čak i ako neko u rezoluciji eksplicitno napiše „Ovo nije antisrpska rezolucija“, fakat da se nije donijela nijedna druga već da se reflektor uperio samo u ovu govori da je ona totalno i perfidno baš to. Uostalom, koja je uopšte motivacija, ako nije stvaranje permanentnog konflikta i omraze na Balkanu među osiromašenim i zaduženim plemenima? Meni je kristalno jasna: treba u kolektivno pamćenje Evrope urezati Srebrenicu kako bi to pravdalo sve što se Srbima radilo i što je ta ista EU baš Srbima radila. Šta se radilo? Recimo, NATO je logistički učestvovao u operaciji etničkog čišćenja Srba iz Krajine. Teško to ide ispod tepiha, evo UN kaže 230 000+ ljudi, mnooogo više od izmaštanih 8000 u Srebrenici (do 2030-e će ih biti 50 000 u Srebrenici). Kako to opravdati? Srebrenicom! Pa onda malo kasnije, evo imamo osiromašeni i humanitarni NATO uranijum 1999-e. On vrlo uspješno ubija i Albance na Kosovu i Montenegrine u Crnoj Gori, ali što bi oni to primjećivali ili donosili rezoluciju? To je prijateljska, evroatlanska radijacija. Zašto se to radilo, jel bilo OK bombardovati nas time? Pa nije, ali moralo je jer… Srebrenica! Srebrenica je magična riječ koja pravda SVE što iko ikada poželi da uradi Srbima jer Srbi pokazuju potencijal za genocid, bolje ih diskriminisati na vrijeme – kao u Crnoj Gori trenutno. Ako Srbe pustiš da slobodno budu Srbi i ne stide se toga, to nužno završava Srebrenicom, cijeli region to vidi! I zato će se od sada, uvijek, od svakog Srbina tražiti da se na početku razgovora o bilo čemu izjasni o Srebrenici što ujedno i boji taj razgovor (ko si ti da išta tražiš za sebe kad… Srebrenica!), dok se ni od jednog Hrvata neće tražiti izjašnjavanje o Oluji ili od Muslimana izjašnjavanje o koljaču djece, Naseru Oriću. Ako to nije kolektivna krivica koja je nametnuta ubjedljivo najstradalnijem narodu Balkana ne znam šta je. Ali! Bitno je da mi Srbi shvatamo i ne damo se. A vazal kao vazal, i u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji. U suštini, radiš ono što se od sluge očekuje: vežeš konja gdje ti gazda kaže. To što gazda zna ponekad da te ošine bičem umjesto konja nije njegov problem jer… Srebrenica!

    16
  5. Narod nad kojim je vrsen vjekovima genocid da je pravo Bozije cudo kako ga jos uvijek ima. I takav mucenicki narod proglasiti genocidnim! Prava hipokrizija i ludilo!

    50
  6. Па то и пише у резолуцији да нијесмо геноцидан народ која је изгласана побогу.

    6
    65
    1. Neka ti Zeljko nijesmo mi glupi.Znamo mi vrlo dobro zasto se bas sada u okruzenju Srbije izglasava Rezolucija i ko o pritisce.No malo su se prevarili

      69
        1. Жељко – А прочитај и ти нешто за промјену. Геноцид не може извести појединац већ цијеле државне структуре и институције – „Срби нијесу криви за „геноцид“ већ њихове државне институције и појединци из тих институција (осуђен је без правих доказа цио врх који је Српски народ бирао)“… Следеће је одштета, укидање тих институција и вјечити жиг „геноцида“ сваком Србину на планети и још ће сваки Србин ићи на дугогодишњу робију ако ишта истинито каже а то не иде у корист „геноцида“. Поред тога ово има много далекосежних последица по Србски народ које ти још увијек не схваташ јер си жигосан и сјутра се нећеш моћи бранити ни на правди Бога…

    2. Pise u rezoluciji a svi nas nazivaju gemocidasima, cak i u svetu, deca uce u skolama kako su Srbi pocinili genocid.. A svi su radili mnogo teze zlocine o kojima se cuti, koliko su Srbi samo stradali u proslom veku ali mi smo genocidan narod i ostace nam zig zauvek

  7. Neka što ste falsifikovali nego još falsifikujete. Rezolucija specifično kaže da se ne odnosi ni na jedan narod.

    Uostalom, vidi da ti to objasni vaš kandidat za premijera Lekić, koji je glasao za tu rezoluciju.

    10
    53
    1. Ko cita sta pise. Poruka je jasna i u tome je poenta.

      Zalosno da nova vlast u CG nema preceg posla od ekspresnog ispunjenja zelja nalogodavaca.
      Vas predsednik vlade je rekao da je rezolucija bila nepotrebna. Naravno, to je rekao dan posle.
      Izgubio je poverenje, kredibilitet i sto sta jos.
      A, jadna je ona vlada koja nema poverenje (svog) naroda.
      Nesto je verovatno i dobio – ne znam sta.
      Sve u svemu, CG je postala lider antisrpske histerije u regionu.
      Zato je danas sretan u poseti Londonu.
      A, ko nece brata za brata, hoce tudjina za gospodara (tako nekako, je li?)

      47
      2
      1. Šta ćemo sa ovim drugim dijelom?

        Što DF predlaže za mandatara Lekića, koji je glasao za rezoluciju?

        Vrlo principijelno.

        1. Odgovor na drugi deo. Da se ja pitam, ne bi bio niko ko je glasao „za“. Ne pitam se, ja sam iz druge drzave.
          Nemam ni jedan jedini razlog da se radujem bilo kom politicaru iz CG, koji radi bilo sta na stetu Srbije i srpskog naroda u celini.

  8. Ko frosira ovu temu i zasto,dajte ostavite se Srebrenice,koga to interesuje po citavi dan Srebrenica i Rista ,je li vi stvarno mislite da narod to interesuje.Dizete gakamu oa vazen teme ostavljate po strani,pa vas vise niko ne uzima za ozbiljno niti se o vama ista misli.Gdje to ima evo 3 mjeseca vi razglabate o Srebrenci a ovamo narod gladan.Vi to namjerno raditejer koliko se vidi nemate sto drugo ponudit.Ako nije Srebrenica neki Risto ili Janko,koju ste vi ozbiljnu temu zapoceli.namjerno zateze o Vladi jednostavno vi nemate nikakav plan a kamoli predstvu kako dalje,a zemlja zaduzena .Sve mi se cini da ste vi jedni obicni ulicni politicaru nenaviknuti za bilo kakavu odgovrnost a ne da vodit drzavu.Ovamo vam se sprdaju i pola vlasti i kompletna opozicija,vas nekoliko zivite a narod ko ga sisa,negdje zamutite vodu pa bistrute citav mjesec.

    7
    45
    1. Форсира Црногорска скупштина и власт. Довиђења. Ћутања са српске стране никада није требало бити нити сме више бити. Тако су и допустили да се ДПсовци којима штошта зависи од пословања у Србији осиле а обичан су прдеж. А и ова власт наставља исто. Чим буде нека криза у ЕУ сву имовину у Србији им треба конфисковати.

      Што се мене тиче увек треба реципрочност, отерају нама амбасадора, ми требамо отерати њиховог, пооштре реторику и ми требамо пооштрити. Стално су биле некакве уцене ако буде реципрочних мера настрадаће Срби у ЦГ а они због тог попуштања и овако настрадаше и сигурно би мање да се реаговало. Као не треба заоштравати пре пописа да би било што више Срба, треба дати привилегије ове оне, е ако је Српство толико условно код пола Црне Горе онда шта ће нам такво Српство. Шта Срби из Републике Српске да кажу онда?

      Ко хоће да се изјасни као Србин треба то да уради због себе и кад је тешко, невезано за то шта Србијанске власти мисле и раде, а не условно од тога ко је на власти и какве ће повластице да добије. Ако случајно и некада Србија дође до некаквог ојачања па одједном се неки присете да су ипак Срби у ЦГ треба строго проверити какво им је пређашње било изјашњавање јер ја у те људе поверење немам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *