ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Кривокапић – Џонсон: Историјски сусрет премијера Црне Горе и Уједињеног Краљевства

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић, дводневну радну посјету Уједињеном Краљевству закључио је састанком са британским премијером Борисом Џонсоном.

Фото: Влада Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић, дводневну радну посјету Уједињеном Краљевству закључио је састанком са британским премијером Борисом Џонсоном. Ријеч је о историјском сусрету премијера двије земље чије се делегације до сада нијесу циљано састајале на највишем нивоу, осим на маргинама форума.

Премијер Кривокапић, изразио је задовољство постигнутим договорима у току посјете Уједињеном Краљевству, истакавши да она поред важности за наставак политичког дијалога и снажења укупне сарадње, потврђује посвећеност савезништву чланица у оквиру НАТО.

Он је казао да је још од прије ступања на функцију предсједника Владе посвећен очувању прозападног курса земље. Премијер Кривокапић је истакао да постоје бројни изазови на том путу.

„Посебно малигне активности и хибридне пријетње из окружења, које нису усмјерене само на Владу, већ и на мене лично. Ова Влада је велико разочарање за треће стране, јер су мислили да би могло доћи до промјене спољнополитичког курса земље након избора, али и велика нада за наше еурофилски и прозападно оријентисане градјане, који коначно послије 30 година након владавине једне партије имају наду да би ова Влада могла да се избори са претходним недостацима.“

Премијер Кривокапић је поручио да се нова Влада бори како против утицаја трећих страна, тако и против заробљене државе.

„Стабилократије нису вриједности које ми као Влада и као друштво дијелимо, а поготово не за УК, државу која је прије 800 година усвојила „Магна Царта Либертатум“, као први знак да сваки носилац власти мора да буде одговоран пред својим грађанима“, казао је предсједник црногорске Владе.

Кривокапић је поручио да је Црна Гора спремна да саслуша предлоге партнера, пријатеља, савезника како би истовремено наставила путем европских и западних вриједности, али и пружили нашим грађанима стабилност, правду и непристрасне институције.

„Као што је рекао Винстон Черчил, „Нећемо пропасти, нећемо посустати, нећемо ослабити, нити ћемо се уморити, само нам дајте алат и испоручићемо“, казао је премијер.

Премијер Џонсон је изразио је задовољство што има прилику да угости премијера Кривокапића. „Ово је историјски тренутак за нашу државу, јер по први пут премијер Уједињеног Краљевства има прилику да угости премијера Црне Горе“, казао је премијер Џонсон.

Британски премијер је саопштио да Уједињено Краљевство подржава реформске процесе у Црној Гори, као и напоре које Влада улаже у борби против организованог криминала и корупције. Џонсон је истакао и да Црна Гора има снажну подршку у дијелу еуроатлантских интеграција.

Прочитајте још:

Почела пописна кампања ИН4С: Није црногорски, ако није српски!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

50 thoughts on “(ВИДЕО) Кривокапић – Џонсон: Историјски сусрет премијера Црне Горе и Уједињеног Краљевства

  1. Који су све разлози за Брегзит? В. Британија је некадашња водећа светска сила (Пакс Британика), а у оквиру ЕУ нашла се под доминацијом Немачке водеће снаге ЕУ , а то значи под доминацијом „Пакс Германике“. Катастрофа!
    Док у Србији најважнији инвеститор и спољнотрговински партнер је Немачка, а доле у Црној Гори намешта се В. Британија. Али В. Британија сада је независтан играч и ривал према Немачкој.

    Клептоман из Растока све је попљачкао и баш све је стрпао себи и фамилији на рачуне, а да притом Црној Гори није купио ни један осредњи или мањи ратни брод.
    Убедљиво најгори владар Црне Горе, од старе Дукље до данашњих дана.

  2. Ima li iko ovom nesrećnom premijeru da objasni da je UK izašlo iz raspale EU i ta podrška njemu može da je okači o kolac, ako ti ostaneš premijer gori su od tebe isti oni koji te podrže .

    16
    1
  3. Na što Džonson liči pojavom, ne mogu da se otmem utisku da je to oličenje Male Britanije u ličnosti njenog premijera.
    Bar da se počešlja kad stane pred kamere i objektive, al briga ga.
    Nazdravlje svakom ko to vrjednuje.

    10
    1
  4. „Као што је рекао Винстон Черчил, „Нећемо пропасти, нећемо посустати, нећемо ослабити, нити ћемо се уморити, „“**само нам дајте алат и испоручићемо**““, казао је премијер. E pa sit sam se ismijao !!! Koliko smo radni isporicicemo im taj alat nazad ganc nov !! A da se i proradimo gdje Krivi misli taj alat da upotrebi ??

    1. Poslusaj ovo pa mi reci koliko poslanika je protiv ovoga.
      Podeli sa drugima da saznaju pre nego pocnu da kritikuju Milana i Andriju.
      https://youtu.be/h-ItLEzrKMM

      Zalosno je da vecina ima magistrature i doktorate
      Kao i doticni u vladi a nemaju osnovno znanje.
      Narode moj nemojte da dozvolite da vas posvadjaju, vec zajedno
      I onda ce energija kao na litijama da pomogne.

  5. Ovdje se radi o stalnom prisustvu ratnih brodova u našim vodama i bazi u Boki. Ta priča se upravo sada zaokružuje. Dakle,potpuno zatvaranje CG sto zbog Srbije što zbog kine. Kina je bacila oko na luku zajedno sa Srbijom. Nešto slično kao priča oko luke Solun… Čovjek prosto da ne vjeruje… Baš Džonsonu treba CG … Ovaj Krivokapić će biti najgori u istoriji

    9
    3
  6. Pogledajte mu hod kakav mu je, ko da nije Zdravko već Zdravka!
    Nema više „narode moj“ postao je GRADŽANISTA!
    Nema prilike a da uvijeno ne „pecne“ Srbiju!
    Koliko je puta samo pokazao da je NIŠTA ROBA od (ne)čovjeka!

    9
    2
  7. Мило ће биће запамћен у историји ЦГ као лудак…

    Криви биће запамћен у историји ЦГ као морон…

    Нема веће будале од образоване будале…

    12
    1
  8. Тако је мали Перица замишљао свијет. Сишао с дрвета и видио да осим банана има и другог воћа а онда је умисли да би могао постати неки фактор иако за њега неби нико гласао. А шта ће му народ ако га буду подржавали амбасадори. Он ће народне интересе испоручивати странцима а они ће њега држати на власти. Али проблем у овој причи је то што то није та прича . Овдје је у питању друга прича. Мислим да би ти сусрети били и плодоносни да је умјесто тебе као премијер отишао Андрија Мандић. Ти и Мило Ђукановић сте им битни као и лањски снијег

    7
    1
  9. …maligne aktivnosti, hibridne pretnje, treca strana (to smo sada valjda mi)
    zatim, citira Cercila, umesto Njegosa…
    A Cercil izmedju ostalog kaze: „…dajte nam alat i isporucicemo…“
    Dakle, sto bi rekli nasi novi klinci, ovaj je prolupao nacisto“.

      1. Демос и Демократе заједно чине другу по величини победничку коалицију. Како можеш да инсистираш на глупости да се са њима да не сарађујеш? Па још имајући у виду однос већине и опозиције у Скупштини 41:40. Само 1 разлике.

  10. Oce li biti pohvala…. pa usvojio si rezoluciju o genocidu, kako su ti bili englezi i nalozili. Bravo za Krivog polliticara…. Milova skola.

    49
    9
    1. A šćeri u Beograd. E jadovi, mislim da jadnijih karaktera da se nalaze na državnim funkcijama nema od montenegrinske. Kakve su to podvojene ličnosti, To je prosto rečeno strašno

      10
      4
  11. Đe Džoni Voker? Časte se zbog rezolucije. A i valja da se otvori Boris. Brzinom mućka – gde ovi okom, ,,naši“ skokom.

    41
    6
  12. jedina korist od ovog susreta ce biti sto definitivno vecina nece vise vladati ovom zemljom Kao ni do sad Boljeb i vam ovo Gandi objasnio ali sto ces …. Ustanak je blizu
    ja bi volio da bude Gandovski ali ko ce znati Nijesmo mi duhovna vertikala
    3.14

    35
    6
  13. Ovaj čovjek je poslednja nada za Crnu Goru. Svijet i normalni ljudi su protiv ekstremizma DPS i DF. Njihov ekstremizam može donijeti samo veliko zlo ovom narodu.

    31
    63
    1. Da ima naroda, visio bi samo i jedino u svojoj kuci. Naroda nema, amortizovana je svaka pobuna putem podjela. Stara formula zavadi- vladaj uvijek pali

  14. Хаха британски колонизатори и монтенегрински грингос.Спр*ачина планетарна!

    44
    8
  15. Nikad mi neće biti jasno kako je ovaj šarlatan uspeo da prevari pokojnog Amfilohija i dobar deo Srpskog naroda u Crnoj Gori !!!

    58
    18
      1. a st ces moj dobi izigrali nas Englezi, sada pomazu cetnike prije su komuniste tako nam je sudjeno,a mi Crnogrci se nadamo u Rusiju,a oni nas prepustili Engleskoj,izdaja po svim nivoima!Ja se ipak nadam u Andriju i Milan veliki su to borci i znalci.

        3
        2
    1. Engleska ambasada je nagradila ovog izdajnika za sva nepocinstva koja je uradio protiv Srba i Srbije. Otisao da se slika sa meckom i jos nam kaze da je to „istorijska poseta“. Ne znam samo po cemu ali mi smo prokleti kao narod.

      35
      8
    2. Ne razumem šta je ovde istorijsko.pijani i lažljivi profesor sa rngleskim pokvarenjakom.naslov teksta treba da se ispravi.

      41
      10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *