ИН4С

ИН4С портал

„Ноћни вукови“ из Црне Горе послали снажну поруку: Пребиловци су дио наших душа, морамо показати да смо достојни предака

1 min read
"Јер, као и са других светих мјеста вратит ћемо се другачији, бољи, способнији. Уз захвалност свима који су нам се придружили, поздрављамо вас јединим поздравом у Пребиловцима могућим: Христос воскресе- ваистину воскресе", рекао је Вукчевић.

"Ноћни вукови", фото: Архива

Пребиловци су дио наших душа, дио о којем ћемо сваки дан размишљати, а молитвама Пребиловачких мученика, дај нам Господе снагу, вјеру и љубав, дај нам огањ ревности и вјере да се покажемо достојним предака. То је порука коју је упутио Ратко Вукчевић из Ноћних Вукова Црне Горе.

У Пребиловцима ће каже он, бити и следећег августа, а  позваће све који могу да иду са њима.

„Јер, као и са других светих мјеста вратит ћемо се другачији, бољи, способнији. Уз захвалност свима који су нам се придружили, поздрављамо вас јединим поздравом у Пребиловцима могућим: Христос воскресе- ваистину воскресе“, рекао је Вукчевић.

Подсјетимо, усташки злочин над српским народом у селу Пребиловци у Херцеговини jе jедан jе од наjгорих и наjсрамниjих догађаjа у људскоj историjи.

Масакр у Пребиловцима су извршиле усташе између 6. и 11. августа 1941. под командом Ивана Јовановића званог Црни, над 826 од укупно 994 Срба села Пребиловци, углавном жена, деце и стараца. Већина је жива бачена у јаму Голубинку, док су остали били убијени на лицу места. Педесет и четири српска домаћинства Пребиловаца су тим покољем била заувек угашена.

Српска православна црква је 6. августа 2015. године жртве из Пребиловаца канонизовала као Свете мученике пребиловачке.

Прочитајте ЈОШ:

Масакр Павелићевих усташа у Пребиловцима: Страшна исповијест италијанског генерала

 

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “„Ноћни вукови“ из Црне Горе послали снажну поруку: Пребиловци су дио наших душа, морамо показати да смо достојни предака

  1. Сачувај Света тројице…..сачувај Боже од проклете нације, сјеме им се затрло! Вјечан спокој Пребиловачким жртвама….????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *