ИН4С

ИН4С портал

Пушков: За ЕУ је опасно да прими Украјину

1 min read

Шеф Комитета Државне думе РФ за међународна питања Алексеј Пушков сматра да могућност прикључивања Украјине ЕУ представља опасност за опстанак овог савеза.

aleksej-puskov rusija

„Римски папа је Европској унији дао суморну оцену. Ако Брисел пожели да дефинитивно оконча са ЕУ, најбољи начин је да у састав Уније прими Украјину“, написао је Пушков на свом Твитер профилу, а преноси „Газета.Ру“

Украјина је крајем јуна коначно потписала Споразум о придруживању са ЕУ, који обухвата стварање зоне слободне трговине. Крајем септембра председник Украјине Петар Порошенко је представио пакет мера „Стратегија-2020“, који треба да припреми Украјину за подношење пријаве за чланство у ЕУ за шест година.

Римски папа Фрања је у 25. новембра, обраћајући се Европском парламенту у Стразбургу, изјавио да грађани ЕУ имају све мање поверења у државне институције, а да је сама Европа „остарила“, да ставља утисак „старице“ и да није више „плодна“ и „жива“. Поглавар римске цркве је додао да Европа пати од усамљености, са којом се најчешће сусрећу стари, сиромашни људи и имигранти, преноси РИА „Новости“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *