ИН4С

ИН4С портал

Кобане: Страдало најмање 50 џихадиста

Најмање 50 бораца Исламске државе (ИД) убијени су у посљедња 24 сата у сукобима, самоубилачким бомбашким нападима и ваздушним нападима на Кобане.

kobane

Џихадисти су били мета и у Раки гдје је спроведено 30 ваздушних удара, док је у Алепу погинуло четворо у ракетном нападу.
У извјештају Сиријске опсерваторије за људска права наводи се да је то највећи број жртава међу ИД од покретање офанзиве за Кобане, стратешки сиријски град на граници са Турском.

Једна Сиријка и њена три сина су погинули током ноћи у делу Алепа, под контролом владиних снага, навела је сиријска мониторинг група.
Жена и њена дјеца су убијени пошто је ракета домаће израде испаљена из побуњеничког, источног дијела града на њихов дом у округу Ашрафијех око поноћи, пренијела је агенција АФП.

АП додаје да је међународна коалиција под командом САД спровела најмање 30 ваздушних удара током прошле ноћи по џихадистима у сјевероисточној Сирији.
На мети ваздушних удара била је ткз. пријестоница ИД у Сирији – град Рака и ваздухопловна база Дивизија 17 који су џихадисти раније заузели од сиријских владиних снага.

И локални активисти Комисије за координацију такође су потврдили ноћашне ваздушне ударе на Раки, али ниједна од група није навела број жртава у граду и околини.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *