ИН4С

ИН4С портал

Спајић ММФ-у: Немамо времена за губљење, сити смо обећања на дугом штапу

1 min read

Спајић, фото: Скупштина ЦГ

Пошто је Међународни монетарни фонд (ММФ) савјетовао данас Влади Црне Горе да размотри могућност фазног спровођење програма “Европа сад”, огласио се министар финансија Милојко Спајић, наводећи да цијене мишљење ММФ-а, али да су њима искључиво приоритет мишљење и потребе грађана.

– Наравно, уз фискално неутрални ефекат и финансијску стабилност- навео је Спајић.

Појаснио је да је „Европа сад“ потребна одмах грађанима Црне Горе, јер се њихов стандард мора хитно побољшати.

Такође је подсјетио да је на почетку мандата ове Владе, ММФ прогнозирао три пута мањи раст економије него што ће извјесно бити у 2021. години.

– Такође, сматрали су да нема инвеститора заинтересованих за црногорске обвезнице, за чије емитовање сад кажу да је била добра одлука, и да би требало ићи у фискалну консолидацију смањењем плата и пензија, које ми нисмо смањили- тврди Спајић.

Додао је да су сагласни са ММФ-ом да је програм реформи храбар потез, али истиче да је неопходан Црној Гори зато што се може и мора зауставити одлив младих и омогућити грађанима да бенефите осјете што прије.

– Више нема времена за губљење, јер смо изгубили деценије и сити смо обећања на дугом штапу- закључио је Спајић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

10 thoughts on “Спајић ММФ-у: Немамо времена за губљење, сити смо обећања на дугом штапу

  1. Bravo mladi čoveče samo odlučno i jako ovi iz nesposobnjakovici se nisu sjetili nista slično da predlože jer ix ne interesuje sirotinja već njihove fotelje

    5
    2
    1. Odlučno i jako… taman tako… đe je neka fabrika da je otvorio za godinu dana, bilo kakva investicija? Otkud pare za veće plate, može li to tako odjednom kad se nekom prohte? Kad bi to tako moglo niko ne bi bio siromašan.

      1
      3
  2. Mмф одавно има у својој агенди за циљ економски уништити православне земље. Браво Спајићу на правилној одлуци !

    4
    1
  3. Какав циркус. Спајић се успротиво ММФ, аха, вјерујемо. Бојим се да ћемо после ове ала ДПС-ММФ реформе/акције у режији Спајића гадно на.ебати. Већ су се упели из петних жила да загорчају живот или униште мале и средње приватнике. И тај назив „Европа сад“, аман, смислите нешта разумно, оставите те излизане, бесмислене и глупе пароле.

    2
    2
  4. Tako je,bre,Spajicu nas Varufakise.Tjeraj taj MMF u trli lijepe….e,sad ako tvoj eksperiment uzivo ne uspije,obavezi se da ces ostati da zivis i radis u CG.Drugacije nije posteno.

    26
    3
    1. Bili su u Srbiji dvojica ovakvih mešetara, zvali su se Mlađan Dinkić i Božidar Đelić. Isto došli kao eksperti pa vrlo brzo postali političari, isto ovako obećavali narodu kule i gradove, a kad su otišli rezultat je bio ekonomski ojađena zemlja gde je sledeća vlast kad je došla morala da smanji plate za 30 posto da bi država stala na noge.

      3
      1
    2. On i planira da ostane… i to kao vođa „demohrišćanske“ stranke, ni manje ni više… zato sad i obećava veće plate itd, samo da privuče ljude u stranku… samo ne reče otkud misli da nabavi te pare što bi da dijeli… prvo mora da se stvori i zaradi da bi se dijelilo, mora privreda da radi. A nijednu fabriku, nijednog jedinog investitora nit je doveo nit je na vidiku.

      3
      1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *