ИН4С

ИН4С портал

Шта и ко спречава предсједнике општина са доминантно српским живљем да истичу тробојке на наше, српске, празнике

Општина Тузи на Дан албанске заставе, фото: ФБ Општине Тузи

Општина Тузи прославила је 28. новембар Дан албанске заставе. Предсједник те општине Ник Ђељошај, препознат као неко ко изузетно његује свој национални дух, у Тузима је за тај дан, поставио албанске заставе на свим саобраћајницама.

Поставља се питање, Шта и ко спречава предсједнике општина са доминантно српским живљем да истичу тробојке на наше, српске, празнике.

Рецепт, као што можемо видјети на фотографији, постоји осим уколико предсједници општина не доживљавају Ђељошаја као Јупитера.

Подсјетимо, Дан српског јединства слободе и националне заставе обиљежава се 15. септембра. Ове године, покренута је била акција „тробојке на прозоре“, коју је народ Црне Горе одушевљено прихватио. Ипак, нико званичника није истакао своју заставу.

У Херцег Новом организован је Народни сабор код манастира Савина, са почетком у 11:00 часова.

Покровитељи манефестације су били: Управа за сарадњу са дијаспором у региону, МСП Републике Србије, Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом и Општина Херцег Нови.

Дакле, ако може дан албанске заставе, зашто не може српске?

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

69 thoughts on “Шта и ко спречава предсједнике општина са доминантно српским живљем да истичу тробојке на наше, српске, празнике

  1. Ko je sada diskriminisan?
    Kao prvo Srbi su starosedeoci na toj zemlji kada ona nije imala niti pojam Crna Gora .Naziv drzave Crna Gora nije problem nikada bio niti ce biti ali Srbska trobojka je prva autohtona zastava koja nikada ne moze biti promenjena. Srbi su narod, Crnogorci su nacionalnost, Albanci nacionalnost , Bosnjaci nacionalnost , Hrvati nacionalnost.
    Red je da FALSIFIKATORI STARE EVEOPSKE ISTORIJE I SRBA KAO NJENOG AUTOHTONOG NARODA BUDU STAVLJENI PRED SUD CASTI.

    https://youtu.be/EkPZaUNoooA

    1
    1
  2. Kako se vole I slažu srbi, brzijeh dana će se pjevat „Na Lovćenu Dritan spava…..
    Ili “ Crna Gora bješ’ malena, à sad od nje ni pomena “
    Gluvo bilo, nedajte se srbi ! Okačite te trobojke, ako ih volite pa makar ostali krivih leđa !

    12
    10
    1. Качимо богоми но ви би да качимо само државне заставе Србије и то на погрешан датум, а не ове наше ЦГ тробојке, алај барјаке и крсташе Немањића и Петровића.. На тим вашим је стајао и грб Хр и Сло под Александром од Југославије а на овим нашим није па зато.. Немојте што замјерит…

      13
      9
  3. Имамо посла се тешким делузијама једног врло малог броја људи са дуалним идентитетом .Отуда и њихово одбијање од суочавања са својим заблудама у најцрногорскијем од свих црногорских градова – на Цетињу.

    Наравно да је данас истицање српске тробојке знак историјског препознавања и политичке еманципације српског народа али и његовог позиционирања на територије црногорског државоида који је класични геополитички холограм у служби обуздавања Србије и гурања антируског сентимента.Браћа из РС су раскрстили са тим одавно знајући да њихова судбина зависи искључиво од способности и снаге Државе Србије као универзалном кључу за све проблеме Срба на увијек трусном Балкану.

    Само Србија Србина Спашава.

    24
    8
    1. Зато је и остављена могућност успјешног политичког ухљебљења у већој српској држави Србији, управо за тебе и оне који мисле као ти. Ако то није фер ја онда не знам шта је.

      А нефер је да се од стране вас ухљеба Бг политике соли памет онима који не мисле тако, и боре се за малу Црну Гору више него за Србију.

      8
      15
  4. У зони Отвореног Балкана тј. Мини шенгена доминирају државне заставе Србије и Шипније (Албаније).

    Ми Црногорци и даље чувамо српство Црне Горе и Црну Гору од монтенегринства али и од нове Југославије, и зато су нам Црна Гора и црногорске заставе најмилије.

    Шиптари и научно непостојећи „национални Србијанци“ ако их има, могу у складу са законом да истичу и своје заставе.

    Помирите се с тим.

    10
    26
    1. Црногорци су заблудјели Срби атеисти каже:

      Типичан пример залутале овце. 100 година званичне тробојке замијенили Монтенегрини црвенилом (као Турци и Шиптари) и ти то сад назваше црногорском, твојом заставом. Црногорци су направљени да би били Антисрби, али ти то не схваташ, па лупеташ којешта.

      18
      8
      1. И црногорска тробојка и црногорски алај и крсташ барјак су старе српске немањићке и петровићке заставе за које се гинуло и гинуће ако треба још.

        Помири се с тим.

        10
        11
  5. Да би права Црна Гора живјела Југотитоистичка Црногорштина + нација, фашистичка Монтенегринска заоставштина мора да нестане. Црна Гора је колијевка Српства и тако треба да се третира. Морамо да рашчивијамо и да не сједимо на 2 столице. Ја знам ко сам као и моји преци Србин. Ја сам Православац Српске Православне Цркве. Када се наши људи ратосиљају Комунизма и заоставштине фашизма тада ће нам бити много лакше и захтијеваћемо оно што је наше! Живјели браћо Срби, царски народе и завјетни народе Христов!

    14
    7
  6. Izvini „majstorsko rešeto“ , ali uz sav intelektualni napor nisam uspeo da povežem i objasnim sebi šta je poenta tvog komentara , ako se uopšte i odnosi na moje pismo ?!

    20
    10
  7. Evo, ako uzmemo da među demokratama ima Srba, koji od njih bi to uradio,istakao zastavu?
    Ja mislim ni jedan!
    Takvi Srbi nisu u stanju reći da su Srbi, da ne bi nekoga uvrijedili, vernici su SPC-a, idu i cjelivaju svetinje, ali otvoreno reći da su Srbi je za njih teže. Zdravko je, sjećamo se svi, srbovao pred izbore, poslije se okrenuo za 200%!
    Komunizam je uništio skoro sve, danas je moguće da Dritan kaže da je veći Crnogorac od Milana Kneževića I može mu se! Da je Dritan prije 20 godina govorio da je Crnogorac svi bi ga gledali kao Srbina, a njegova najbliža okolina bi ga pljuvala. Danas, pošto su istoriju okrenuli naopačke, je moguće da Dritan crnogorči, ali simbole prave i jedine Crne Gore ne prihvata, a i kako bi, kad su se njegovi stari protiv te Crne Gore borili!
    Dakle, bez obzira na gubitak vlasti bivšeg režima u Crnoj se, po pitanju identiteta, ništa nije promenilo, neko je odlučio da se pravi nova nacija, pa taman i da je za pod šljivu, tako da su mnogi, zahvaljujući ovim novim turbo-Crnogorcima, koji su na vlasti, u strahu punim plućima da kažu da su Srbi, o zastavama da i ne govorimo!

    19
    11
    1. Заставу државну Србије драго Зоруле, уз сву љубав Србс ЦГ дакле Црногораца, према њој коју иначе успјешно гасите ви ботови СНС, ниједан функционер не смије по закону истаћи у ЦГ, јер је просто застава друге државе као и ова шиптарска.

      Ова ваша СНС-ДПС игра са заставама Србије и Аљбаније по ЦГ је игра за будале.

      11
      19
      1. Neznam odakle rti to o botovi a sns-a, ja ne govorim, niti mislim na državnu zastavu Srbije, već na istorijsku crnogorsku trobojka!

    2. У праву си, поједини политичари се устручавају да кажу да су Срби али им то не смета да траже гласове од србског народа. Све док те гласове добијају са тим ће наставити.

      20
      8
      1. Здравко је Црногорац, то отворено каже и највећи је Србин у Црној Гори а и шире тренутно. И самим тим а и дјелом. Проблем је што то боли једног другог „великог“ Србина па га навлачите да бира између дијелова слојевитости идентитета.

        Зато је за државника ове старе српске државе и најисправније да каже да је Црногорац.

        9
        18
  8. Problem je što Srbi i Crnogorci ističu zastave iz inata jedni prema drugima,dok Albanci to rade iz ljubavi. Problem je što kod Srba i Crnogoraca pravo na isticanje zastave daju sebi za pravo samo tzv „patriote“,dok ostali koji ne misle kao oni ,po njima ne polažu to pravo,a kod Albanaca su svi na istoj strani. I kod Srba i Crnogoraca je isticanje zastave pokazatelj podjela među jednim te istim narodom.

    20
    14
    1. Нема Срба и Црногораца, само Србијанаца и Црногораца. Сви су Срби.

      Држављанство не смије бити дезинтеграциони фактор. Напротив, и уједињене државе морају имати неку врсту административне подјеле јер немогуће је управљати са једног мјеста свим и свачим, једнако данас као и прије.

      Ирационални доживљај одреднице у практичној употреби – Србијанац (држављанства Срба данашње Србије) као пежоративне и „калајевске“, узрок је одбацивања Црногораца као Срба од стране оних који виде политичко „србијанство“ као замјену за српство, с политички Београд као једини пијемонт тако осакаћеног српства.

      Витезови србски, Србијанци са Гласинца, Гучева и Мачкова камена се преврћу у гробу због вас, једнако као и витезови црногорски што се преврћу.

      21
      27
      1. Demantuje te popis. Shvati već jednom, da se dio bivših Srba odvojio od matičnog naroda i prozvao, u ovom slučaju, Crnogorci. Baš kao što su to ranije uradili hrvati, bošnjaci, sjeverni makedonci. To što ih ti negiraš neće promjeniti ama baš ništa u realnosti. A realnost je ovakva:
        Pođi u Cetinje pa „jednom istom narodu“ kaži ovo isto što i ovde. Srećno ti bilo.

        22
        8
        1. Овде у Цетиње не долазите ти и твоји ботови још неко вријеме.

          До тада ћемо народ измирити у историјском утемељењу до краја, а већ је све и кренуло у томе правцу.

          Ајде мало по Грчкој и Бугарској бањајте се на мору и ботујте тамо док ми ово не средимо..

          8
          19
        2. Одбацивање Срба по регионалној припадности рађа нове несрпске нације.

          Ово је историјска и научна истина и спољнополитички императив аутоколонијалне власти у Србији и њихових дворских аналитичара ботова.

          7
          9
          1. Србе нико не одбацује, напротив! Да се ја питам, одбацио бих вас што су вам ваше регионалне припадности прече од јединства нашег народа и државе! Ви што нас дијелите по регијама и величате вашу „посебност“ и „изузетност“ највећи сте непријатељи нашег народа, домаће зло.

            10
            5
        3. Није у броју него у соју!Сведоци смо како је комунизам идеологијом, терором и подмићивањем допринео расрбљавању Срба по свим поменутим земљама а и шире.Што нису католици учинили, титоисти су довршили…чак и папа Франциско се извињава ових дана због тога…Ко не жели да буде Србин, срећно му било али немој нас да мрзи!

          7
          4
        4. Као што читаш имаш посла се тешким делузијама једног врло малог броја људи са дуалним идентитетом .Отуда и њихово одбијање од суочавања са својим заблудама на у најцрногорскијем од свих црногорских градова – Цетињу.

          Наравно да је данас истицање српске тробојке знак историјског препознавања и политичке еманципације српског народа али и његовог позиционирања на територије црногорског државоида који је класични геополитички холограм у служби обуздавања Србије и гурања антируског сентимента.Браћа из РС су раскрстили са тим одавно знајући да њихова судбина зависи искључиво од способности и снаге Државе Србије као универзалном кључу за све проблеме Срба на увијек трусном Балкану.

          Само Србија Србина Спашава.

          11
          7
    2. Србин је народност (реч националност је англоглупизам) каже:

      Србин је народност (реч националност је англоглупизам) а Црногорац је држављанство. На пример, Ник Ђељошај и Дритан Абазовић су Црногорци. Дакле, у ЦГ неки Срби су се одрекли своје историјске заставе. Тај расцеп у српском корпусу, у српском бићу је погубан за Србе у ЦГ. А Шиптари су јединствени по питању свог идентитета и на силу га намећу Србима на Балкану.

      13
      16
      1. И тробојка и алај и крсташ барјаци су српске затаве. Црногорске.

        13
        30
      2. Narodnost Albanska postoji samo u Austriji ali samo jos malo. Ceracemo se
        mi do ISTINE.
        STARA EVROPSKA ISTORIJA SE MORA
        POSTOVATI. FALSIFIKATORI CE IZA RESETAKA.
        BOZIJA REC JE UVEK ZADNJA!
        NEMA POTREBE DA SE NIKO NA OVOM SVETU STIDI SVOJIH
        KORENOVA I POREKLA.

        Korak po korak:

        https://youtu.be/tPlWOGU9aa8

    3. Kekele, to su sada dva naroda. Što prije to shvatiš bolje po tebe. Ja sam ustašama nemam ništa. Sa evivašima, zadrtim srbomrscima koji nas ugnjetavaju…nikada i ništa! Što mi Srbi imamo sa nacijom koja postoji da bi mrzela Srbe, što mi imamo sa Vraginjom, i ostalijem ustašama?

      32
      10
  9. Коначно!
    Грађански, сва права свима, па и нама!
    Једноставно сјајан текст, сјајно питање и, даће Бог, добри одговор на ово!
    Имамо права као и сви народи у ЦГ да будемо оно што јесмо. Имамо право да не будемо дискримисани!
    Молба за уреништво: текст држати на насловној страни данима и недељама!

    37
    15
    1. Срби нису мањина и нећемо мањинска права Медо. Ово је српска држава. Ми Срби смо већина били и остали.

      То аутоколонијално и самопонижавајуће „па и нама“ понеси томе ко те тако научио да би себи олакшао спољнополитички положај.

      15
      30
      1. Da rečemo da si u pravu, opet ostaje, il da širimo svoju ili Nikovu? A od te većine dođosmo da nas ćeraju iz crkve. Mani to, gledaj činjenice.

        26
        7
      2. Црногорче, овјде нико није спомињао статус. Прича се о употреби наших симбола у општинама гдје чинимо значајан дио становништва, а то је, од преко 50% у појединим до минимум 20-25 и више у другим… Народна застава – то јесте тробојка без аплицираних грбова који ближе одређују државност, у цг-случају то је била, гола и изнуђена нужда, а и томе можемо – дакле, та тробојка је застава која је наша и која нас најбоље уједињује, и она треба да буде истакнута, поред црногорске државне, у свим приликама и на сваком мјесту, онако како нам закон то не оспорава. Па коме криво, а коме mîlo. ОК?

        14
        7
        1. Не признајемо пописе од 1945-е на овамо.

          Црногорци су етнички Срби и Црна Гора је српска држава.

          Истицаће се црногорске заставе и барјаци укључујући и црногорску тробојку јер су то историјски српске заставе Срба Црне Горе, Црногораца, па коме право коме криво.

          А вама Вучић и брат му milo.

          8
          13
          1. Не, богами! Народна застава, која се такође, вијори са свих главних институција у Београду, коју Закон о симболима републике Србије препознаје под називом Народна застава републике Србије је уједно и државна застава Републике Српске, за сад, а видим и осјећам да је најбољи избор да буде наша народна застава у Црној Гори, Брдима, Боки, Зети и Херцеговини… А српска државна нема мане. Не бих се противио ни првој, нити другој, исто је то…

            9
            6
  10. Da li se mora na svaku glupost odgovarati istom mjerom,ko je toliko glup da se takmici s Niko Djeljosajem?

    Samo vi sirajte i to je neki posao!

    17
    46
    1. Је ли могуће да је овај „тип“ оволико глуп и непристојан! Ама, Зече, сјаши више и пусти пристојне Србе да размишљају, делају и сабирају се! Аман, сјаши…

      40
      13
      1. Што не кажеш то ономе фратру што вас вози ко мајмуне овуда пљувајући по Здравку и митрополији на порталу и то све на чистом хрватском?

        8
        25
  11. Srpsko nacionalno bice i srpska nacionalna svest prvo mora da se izleči od sto godina nametanog osecanja krivice kao vecinskog naroda , krenulo je od Aleksandra l Karadjordjevica kada je ukinuo Vidovdan kao srpsku mitsku vezu izmedju zemaljskog i večnog duhovnog , kada je zanemario i gurnuo u bedu svoje saborce iz l sv. rata i Solunskog fronta ! Komunistima je samo preostalo da legalizuju i ozakone dalje ponižavanje srpskog naroda kao poslednjeg koji je dobio svoju komunističku partiju , gurnuli ono malo omladine što je preostalo na klanicu Sremskog fronta , streljali oko ѕto hiljada najvidjenijih Srba posle rata…primorali nas , uz podršku naši Juda , da savijamo glavu pred dojučerašnjim koljačima jer nas je i posle svih pokolja još uvek bilo previše po komunističkim merilima …kada se od tih vekovnih trauma Srbi budu izlečili , više nece biti Jugosloveni kao što su drugi odavno prestali da budu , nece glasati za dpss – ovce , ure , demokrate …tek onda ce biti svesni veličine , značaja i istorijske čistote srpske zastave , koja i danas stoji medju saveznickim zastavama na vagonu gde je potpisana kapitulacija Nemaca u l sv. ratu ! Zašto na tom mestu nema zastava država iz našeg okruženja , pa i dalje ?!

    40
    13
    1. Црногорске заставе нема или није било ако је уопште то истина, зато што је унук насилно детронизовао ђеда, последњег српског суверена Краља Николу зарад несрпске Југославије.

      Али ти то нећеш да кажеш, него ЦГ намјерно сврставаш ван контексте српства, како би и даље испирао народу мозак Карађорђевићким југословенством и обреновићким србијанством које је и данас подређено првенствено њемачком макар само и привредном интересу, као новом београдском „пијемонту српства“ умјесто Југе, пљувајући зато Црну Гору и њезино српство.

      11
      8
  12. Djeljošaj i njegovi arnauti mogu samo da budu predstavnici podzemnog sveta ,znači Hada , jer crna boja je boja arnautskog mentaliteta , ponašanja i razmišljanja , šta simbolizuje gavran na njihovoj zastavi , smrt , crne vesti …!

    19
    13
  13. Зато што се истицањем застава државних Р. Србије под покровитељством конзулата Србије најдиректније негира српство црногорских застава и саме ЦГ, што одговара управо ДПС-у и версајско-авнојевским тековинама које баштине аутоколонијални СНС и ДПС.

    Црна Гора је српска држава у којој је срушен коруптивни режим који је уцијењен од Запада правио отклон од српства, а црногорске државне и народне заставе и крсташи као и црквене се истичу широм ње. Има и застава Србије и нека их.

    Што се тиче празника „српског јединства“, за садашњи празник српског јединства, политички Београд односно његов режим СНС је изабрао дан пробоја солунског фронта, само зато што црногорска војска као друга српска војска Великог рата није учествовала у њему јер је претходно била распуштена и није одступила зарад англофранцуског интереса формирања фронта у Грчкој препустивши нејач окупатору. Ово треба да створи додатну аверзију дијела заведених Црногораца према српству.

    Режим је овај датум установио како би са своје стране помогао својеврсном коалиционом партнеру у провизоријуму СиЦГ – ДПСу да са своје стране потире српство ове државе, јер ни нова власт ето не учествује у истицању застава за тај датум.

    Зашто није изабран дан Мојковачке битке ако сте наводно искрени у српском јединству? Шта би сте и чиме пробили на солунском фронту да није било Срба витезова црногорских на Мојковцу?

    24
    41
    1. Очито да код неких надјачава црногорско. Е, ово је одлично речено. Ово је суштина и зато ДПС говори да у ЦГ нема Срба, јер су у суштини Црногорци. Разлика између вас и Црногораца се огледа само у томе што не гајите мржњу према Србима коју и они. И ништа више.

      38
      18
      1. Црногорци су етнички Срби и говоре српским језиком. Вјерници су СПЦ, и имају своју мању српску државу Црну Гору. Историјска и савремена истина.

        У Горском Вијенцу Црногорци су Срби. Некима смета што су најбољи, макар Његош на првој страници дао омаж Карађорђу бесмртноме који подиже Србију под Турцима.

        Није нужно бити Србијанац односно држављанин Србије да би био Србин.

        Пљувате по костима часних старих Срба, Црногораца и Србијанаца заједно, који залуд изгибоше да се окоти овакав партијски накот Бг и Пг који сам једе своју етничку супстанцу, дијелећи народ ЦГ на непостојеће „националне/етничке Црногорце и посрбице“ .

        11
        27
        1. Глагол пљувати у презенту и другом лицу множине гласи: пљујете, а не „пљувате“… Толико о српском језику… Остале глупости које сте сачинили, ух, тешко је на, толику, глупост било што смислено одговорити…

          27
          5
        2. Можда су Црногорци некада били Срби, али данас су то два народа. Тако да нема потребе да их трпаш у кош где они сами неће. Срби јесу мањина и од тога не треба бежати. Напротив, користити и та прва. Овако нас ово уздизање не води сем у још већу пропаст. Међутим, тешко док се Србокарадаглије овако уздижу.

          13
          5
      2. Што би гајили мржњу кад смо и ми Срби као и ви Србијанци ајде ми објасни?

        Јесу ли наши ђедови гајили мржњу или трчали једни другима у помоћ од Брегалнице до Мојковца и по Гласинцу и Романији у Босни?

        8
        23
  14. Сасвим је у реду да Срби истакну срспке заставе. Раде то и већи и мањи народи од нас. американици, кнађани, јевреји, албанци, хрвати….

    Не треба нико да буде повријежен с српском заставом.

    53
    13
  15. Srbi bi morali da insistiraju na poštovanju njihovih narodnih prava, uključujući i pravo da ističu svoja narodna obeležja u odgovarajućim prilikama gde god su znatnije prisutni a to je bezmalo cela teritorija Crne Gore. Sadašnji zakon o obeležjima je nacistički akt, gde se napada nešto što je deo elementarnih kulturnih prava svake narodne zajednice.

    46
    15
    1. S obzirom da ste svi vi Srbi iz Crne Gore, ne vidim kako bi vaša obilježja bila ona iz druge države. Pojasni mi to. Vi niste ničija dijaspora.

      Njegoš nikad nije imao potrebu za tim.

      18
      35
  16. Sprečava ih to što su u suštini oni Srbogorci koji ne doživljavaju Srbiju kao svoju matičnu zemlju. Oni bi da su nešto što objedinjuje i Crnogorce i Srbe. Nešto posebno. Od većine ljudi ovde koji se izjašnjavaju kao Srbi čučete da naziv za Sebe iz Srbije ,,Srbijanci“ često u pejorativnom značenju. Mi još uvek živimo u vremenu komunizma, pa su nam nekako bliže nacije postkomunističke. Zato su Albanci u ostvarivanju prava uspešniji od nas.

    44
    14
  17. Budimo realni, zašto bi se kačile trobojke u drugoj državi??? To nije korektno. To što je većina Srpska ništa ne znači. Kad promene zakon i zastavu ok je.

    12
    32
    1. А због чега то раде Албанци, а други то не би смели? Хоћеш да кажеш да је ово њихова земља, а наша није? Чудно размишљање

      12
      4
  18. Prema popisu jedina većinski srpska opstina su Pljevlja. A glasali su za DPS. Vidimo i sada po izborima u Mojkovcu da ce srpske stranke morati u koalicije sa crnogorskim i gradjanistickim da bi imali vlast. Ne postoji opstina u kojoj Srbi sami imaju vlast, i to je nažalost stvarnost…

    29
    27

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *