Насловна Култура Архиепископ Анастасије почасни сенатор Европске академије наука и умjетности

Архиепископ Анастасије почасни сенатор Европске академије наука и умjетности

У образложењу се истичу његов научни и пастирски рад, као и велика остварења на пољу миротворачке коегзистенције међу људима

0
Arhiepiskop Anastasije
фото: Албанска Православна Црква

Почетком марта ове године у аустријском граду Салцбургу Његовом Блаженству архиепископу Тиране, Драча и све Албаније, професору др Анастасију (Јанолатосу), додјељено је академско звање Почасни сенатор Европске академије наука и умјетности.

Изразивши захвалност на овом високом звању, Његово Блаженсто је нагласио да „истина, љубав и љепота заувијек заједно пребивају у православном предању. Из овога разлога настојмо да поглед усмјеравамо у овом правцу.“

Европска академија науке и умјетности је једна од најпрестижнијих академских установа у свијету, и међу добитницима њене награде до сада има 30 нобеловаца и 2000 научника и интелектуалаца који су почасни чланови, преноси Инфо служба СПЦ.

Међу њима су политичари: белгијски краљ Филип, принц Жан Луксембуршки, Хелмут Кол, предсједник Аустрије Хајнц Фишер, предсједник Словеније Борут Пахор, Романо Проди и други.

Ова Академија је невладина организација коју признаје Европска Унија, а циљ је његовање науке и друштвеног напретка. Установљена је 1990. године с циљем иновативног истраживања, интердисциплинарне и интердржавне сарадње и размјене и ширења знања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here