Насловна Култура Бајка је филозофија: Сусрет са руском дјечијом књижевницом Строкином у Будви

Бајка је филозофија: Сусрет са руском дјечијом књижевницом Строкином у Будви

Ауторка Строкина је о темама као што су вјечност, усамљени дух, о томе ко воли кишу, како се спријатељити са кишом, о мачку са шест шапа, и сл. разговарала са дјецом, а онда су у преводу чули и њене пјесме за дјецу са овим темама

0
Анастасија Строкина у Будви

Сусрет са руском књижевницом за дјецу и одрасле Анастасијом Строкином одржан је у петак вече у Народној библиотеци Будве.

На почетку дружења присутне је поздравила руска књижевница и новинарка Јелена Зелинска и захвалила на изузетној сарадњи са Народном библиотеком Будве. За преводе је био задужен преводилац Предраг Кркељић.

Ауторка Строкина је о темама као што су вјечност, усамљени дух, о томе ко воли кишу, како се спријатељити са кишом, о мачку са шест шапа, и сл. разговарала са дјецом, а онда су у преводу чули и њене пјесме за дјецу са овим темама.

Ја много волим савремену књижевност за дјецу и много волим скандинавске ауторе” – истакла је Строкина предлажући дјеци за читање неке од скандинавских аутора.

Анастасија Строкина у Будви

Да ли и данас дјецу занимају бајке и какве бајке, Анастасија Строкина каже: “Мени лично, бајке су се увијек свиђале. У ствари, бајка је нека својеврсна филозофија”.

Дјеци је открила да је била у кафићу гдје је настајао Хари Потер као и на другим мјестима, да је до једанаесте године веома вољела бајке, а да их сада воли још више.

Свима желим да воле бајке и да их читају чешће без обзира на године”, казала је она.

Анастасија Строкина, рођена 1984.године, је пјесник, писац, преводилац. Дипломирала је на Књижевном институту А. М. Горки. Радила је као наставник страног језика, уредник и библиотекар. Преводи са енглеског, француског, италијанског и данског. Лауреат руских и међународних књижевних конкурса, аутор књига за дјецу: Кит плива на сјевер, Совин вук, Перла џепног патуљка итд. Њене пјесме и приче преведене су фрагментарно код нас.

Прочитајте још:

Представа „Ружно паче“ у Додесту

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here