Насловна Спорт Бициклистички савез ЦГ: Подобним анонимусима паре од Министарства спорта

Бициклистички савез ЦГ: Подобним анонимусима паре од Министарства спорта

Ово је четврто по реду незаконито рјешење којим Министарство спорта и младих Црне Горе покушава да укине прави Бициклистички савез Црне Горе који је од 2006. године и самосталности Црне Горе - члан Свјетске, Европске и Балканске бициклистичке уније

0
Бициклистички савез ЦГ

Јуче је, како извјештавају мердији, у Подгорици одржана ПРЕСС конференција на којој је представљен Нови Бициклистички савез Црне Горе кога је својим Рјешењем бр.УПИ/01-006-329/2019 од 08. априла 2019. године регистровало Министарство спорта и младих Црне Горе.

Ово је четврто по реду незаконито рјешење којим Министарство спорта и младих Црне Горе покушава да укине прави Бициклистички савез Црне Горе који је од 2006. године и самосталности Црне Горе – члан Свјетске, Европске и Балканске бициклистичке уније.

Прва два таква Рјешења, као незаконита, по тужбама Бициклистичког савеза Црне Горе, својим пресудама, укинуо је Управни суд Црне Горе.

У току је управни спор, по Тужби Бициклистичког савеза Црне Горе на треће незаконито Рјешење Министарства спорта Црне Горе којим је, овога пута, из формалних разлога, укинут Бициклистички савез Црне Горе, наводно зато што је закаснио да Министарству спорта Црне Горе у року поднесе захтјев за прегистрацију у складу са новим Законом о спорту Црне Горе.

Сматрамо битним да истакнемо да је један такав Захтјев Бициклистичког савеза Црне Горе-, Министарство спорта Црне Горе одбацило као – преурањен“, указали су из Бициклистичког савеза Црне Горе.

На Конференцији за штампу одржаној у Подгорици -потпуни бициклистички анонимус, извјестни Дејан Поповић, представио се предсједником Новог Бициклистичког савеза. У том представљању показао је неспорне манипулаторске квалитете“, објашњавају они.

Изнио је, како тврде, низ неистина којим је његов недавно основани бициклистички ,,ЏАДА,, из Подгорице- почетком 2017. године покренуо поступак против Бициклистичког савеза Црне Горе код Управе за инспекцијске послове Црне Горе, а инспектор те Управе, Слободан Бобо Булатовић одбацио те поријаве као неистините.

Истичемо да је све до активирања ових манипулација Бициклистички савез Црне Горе убрајан међу најбоље црногорске Националне савезе олимпијског спорта“, указују из овог савеза.

Како истичу даље, управо у времену највећих успјеха црногорских бициклиста, захваљујући “манипулацијама ,,ЏАДЕ,, и неколико неактивних клубова“ настају проблеми у Бициклистичком савезу Црне Горе.

 

Врло вјешто Дејан Поповић жали за неискоришћеним средствима за вријеме четворогодишње финансијске блокаде- улагања и неулагања у бициклизам, а не помиње да та блокада није важила за Бициклистички клуб ,,ЏАДУ,, и БК ,,МФР ТЕМПО,, који су у 2018. години од Министарства спорта Црне Горе финансирани са 7000 евра“, указују из БСЦГ.

Поред Поповића, како тврде из БСЦГ, и други пресједавајући члан ПРЕСС конференције, Демир Мулић, саопштио је неколико неистина.

Истакао је да је најбољи црногорски бициклиста, а да му је било ускраћено право на такмичарску лиценце, па у 2018. години није могао да наступа на званичним међународним тркама. А за ту намјену је од Министарства спорта добио 4000 евра“, саопштено је из овог савеза.

Вјероватно овом неистином желио је да оправда добијених, а намјенски неутрошених 4000 евра којим га је за наступе на међународним бициклистичким тркама у 2018. години финансирало Министарство спорта Црне Горе“, закључују из Бициклистичког савеза Црне Горе.

Свој званични демант БСЦГ доставио је Предсједнику Црне Горе, Влади Црне Горе, Министарству спорта Црне Горе и ЦОК-у.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here