Насловна Спорт Бјелица и Богдановић о предстојећем СП: Коначно је дошло наше вријеме, имамо...

Бјелица и Богдановић о предстојећем СП: Коначно је дошло наше вријеме, имамо најбољу репрезентацију

Бјелица тврди да за успјех мора много ствари да се поклопи, истакавши да увијек ужива у дресу репрезентације

0
Богдан Богдановић и Немања Бјелица фото: ЕПА

Српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица у опширном интервју за “Глас Америке” говорили су, између осталог, и предстојећем Мундобаскету у Кини, које почиње 15. аугуста.

Могу стварно са поносом да кажем, како сада ствари стоје, после Америке имамо најбољи тим. Није то сад оно „е, ако не направимо резултат, не освојиш злато, сребро или бронзу или испаднеш у првом кругу, е сад ви сте најгори“. На папиру, коначно је дошло то наше вријеме да имамо најбољу репрезентацију„, рекао је Бјелица.

Његов клупски и репрезентатвни саиграч Богдановић додаје да се национални тим годинама стрпљиво градио.

То смо ми некако изградили нашим играма претходних година и надам се да ћемо остати на том нивоу, и ако будемо у могућности да направимо и шампионски резултат, тај неки за памћење, што би се рекло, пошто ово све до сад је било успешно. Све је то супер, али ипак не треба се задовољавати сребром“, наглашава бек Кингса.

Бјелица тврди да за успјех мора много ствари да се поклопи, истакавши да увијек ужива у дресу репрезентације.

„Једноставно, треба много тога да се поклопи да би се направио успјех, да сада не улазимо дубље, није ни вријеме ни мјесто за то, али кажем, драго ми што ћу опет бити дио репрезентације и што коначно уживам у кошарци“,  јасан је Немања и напомиње да је драстична разлика између играња за национални тим и најјаче кошаркашке лиге на свијету.

НБА мораш да схватиш као посао, а репрезентација је стварно задовољство и не може да се пореди са НБА, тако да једва чекам, вјероватно као и сви који су дио репрезентације. Имамо сјајну екипу и мислим да је ова генерација заслужила једно злато на овим великим такмичењима што долазе. Имао сам тежу повреду прије две године и није фраза када кажем – само да смо здрави. Стварно, да сви буду спремни, да заврше сезону, да буду успјешни, а потом, видећемо шта нам љето доноси“, завршава Немања Бјелица.

Извор: Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here