Насловна Друштво Бранитељи опет против Бајаге: Моји су четници бисери расути…

Бранитељи опет против Бајаге: Моји су четници бисери расути…

5

Удружења ратних ветерана у Сисачко-мословачкој жупанији сматрају непримjереним и неумjесним да Момчило Бајагић Бајага 15. септембра свира на Данима пива у Сиску, преноси портал 24сата.хр.

Након отказивања Бајагиног концерта у Карловцу, постоји могућност да српски пjевач неће предстојећег викенда наступити ни у Сиску, ако се удовољи жељи сисачко-мославачких ратних ветерана, наводи хрватски портал.

Подсјетимо Бајага није наступио у Карловцу, такође због притиска тамошњих бранитеља.

Сада, опет у саопштењу ветерана, које портал преноси у цјелости, стоји да се „пјесама које је пјевао Момчило Бајагић Бајага за вријеме рата не би посрамио ниједан четнички војвода“.

Саопштење је, како ветерани кажу, издато на основу низа „узнемиравајућих и непроверених навода“ на друштвеним мрежама и порталима о наводним готовим оптужницама против ветерана, и након састанака Координације удружења ветерана Сисачко-мославачке жупаније одржаног 6. септембра“.

Ветерани кажу да је „непримјерено и неумјесно“ у Сисак, „град хрватских побједа“, доводити естрадне умјетнике који су, како тврде између осталог, „за вријеме рата на окупираним подручјима Хрватске подржавали и наступали за терористе који су окупирали трећину Хрватске“.

„Пјесме које је певао Момчило Бајагић Бајага каквих се не би посрамио ни један четнички војвода (укључујући и Бору Чорбу, његовог некадашњег газду и послодавца) врло јасно говоре кога је подржавао и бодрио“, наводи се у саопштењу.

Хрватски ратни ветерани закључују да довођење таквих естрадних умјетника „поред толико хрватских пјевача који живе и раде и плаћају порез у Хрватској отвара незацијељене ране страдалника рата не само у граду Сиску него и у цијелој Хрватској“, преноси хрватски портал.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Што им не плати тај рекет, кад му се већ толико свира тамо, мајка му стара?!

  2. 0
    0

    Битно да у БГ долазе сви Србомрзци из ХР и БиХ, а са Космета и Црне Горе мирно живе и раде по Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here