Насловна Насловна Булатовић: Судији Мугоша укинуто више од 10 одлука у само једном предмету

Булатовић: Судији Мугоша укинуто више од 10 одлука у само једном предмету

Судији Мугоши је само у једном предмету од Апелационог суда Црне Горе укинуто више од 10 судских одлука

0
Sin
Сузана Мугоша

Један од адвоката одбране у монтираном судском процесу за „државни удар“ др Никола Булатовић поднио је Судском савјету и предсједнику Врховног суда Црне Горе притужбу и пријаву против судије Вишег суда у Подгорици Сузане Мугоша.

Он демантује да му је Мугоша упутила позив за главни претрес те напоменуо да од почетка судског поступка тужиоци сједе непрописно обучени, без обавезне судијске тоге а уз толеранцију предсједнице Судског вијећа.

„На главном претресу дана 14.3.2019.године, у предмету Кс.бр. 14/17, судија Мугоша је саопштила да ми је позив за тај главни претрес уредно уручен и то путем имејла.

nikola bulatovic
Адвокат одбране Никола Булатовић

Под пуном моралном, материјалном, кривичном и професионалном одговорношћу тврдим да то није тачно и да ми никакав имејл није стигао“, казао је Булатовић.

Бранилац истиче да му је адвокат Ђорђе Булатовић, који га је дан раније мијењао на претресу, казао да је позив за главни претрес, јуче касно послијеподне, стигао на његову имејл адресу.

„Адвокат Ђорђе Булатовић ме је замјењивао на том претресу претходног дана – и ништа више. Он није овлашћен да прима позиве нити Закон то предвиђа. Нејасно је и зашто није мени на тај начин послат позив – и гдје је тај рок од 8 дана од уручења позива. Код живог браниоца, позив се шаље некоме ко га је замјењивао, и
то судија Мугоша назива уредном доставом?!“, нагласио је Булатовић.

Пријава адвоката Николе Булатовића против судије Сузане Мугоше

Напомиње да по одредби чл. 202. ст. 4. ЗКП. према лицу које је обавијештено путем имејла не могу наступити штетне последице прописане тим законом.

„Па, како сам ја то, онда, уредно обавијештен“, упитао је он.

Подсјећа да је само у том предмету (Кс. бр. 14/17) судији Мугоши од Апелационог суда Црне Горе укинуто више од 10 судских одлука.

„И, то само у једном предмету. А покретали сте поступке против других судија због толиког броја укинутих одлука у току једне календарске године?!!“, упитао је адвокат одбране.

Он је подсјетио и да је на главном претресу дана 28.2.2019. године тражио изузеће
судије Мугоше, из 6 разлога које је детаљно образложио, те да је она тај
захтјев одбацила као очигледно неоснован.

Дио из пријаве Булатовића

Један од разлога је био и тај што је она дозволила да се тражи од оптужених и бранилаца да стојећи дочекују улазак тужилаца и вијећа, јер након позива овлашћеног лица да се устане због уласка вијећа улазе заједнички тужиоци и судије (тужиоци два корака испред судија, који то стотину пута гледају и не реагују), па одбрана и тужиоце дочекује стојећи.

„До 28.2.2019.године тако је и било, а, након мог упозорења (као једног од разлога за изузеће) то се више не дешава и тужиоци улазе у судницу прије прозивке за устајање.

Па како је, онда, мој образложени захтјев за изузеће и очигледно тачан и основан, одбачен од њене стране, без могућности да одлучује надлежни предсједник суда“, истакао је Булатовић и нагласио:

Је ли могуће да ни ви не видите да два државна тужиоца преко стотину
пута и дана и хиљаде сати сједе у судници без обавезне судијске тоге, непрописно обучени (чл.80.Правилника о унутрашњем пословању државног тужилаштва), а, уз толерисање од стране судије Мугоше“.

Прочитајте још:

Јовановић: Лажна оптужница пала, не могу је спасити слуге и полтрони (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here