Насловна Политика Чарлс Катер: This American stands with Serbs! (ВИДЕО)

Чарлс Катер: This American stands with Serbs! (ВИДЕО)

Нису „жртве прољећа 1999“ већ НАТО агресије

5
Чарлс Кетер
Амерички блогер Чарлс Кетер

Чарлс Катер, познати амерички блогер, нашој јавности познат по томе што на различите начине већ годинама промовише Србију, огласио се поводом годишњице НАТО агресије на свом фејсбук профилу. У својој видео поруци, која је од јуче хит на друштвеним мрежама –  Катер ћути, и обраћа се путем неколико писаних порука у којима се као Американац дубоко извињава Србима због злочина које су у име Сједињених Држава српском народу починили Бил Клинтон, Медлин Олбрајт и остали ратни злочинци.

charles keteric,
Чарлс Кетерић – Американац, а Србин

„Певај Србијо, земљо јунака“

Катер поручује да би они морали да одговарају суду за ратне злочине, због убиства преко 2 500 невиних људи и наношења непроцјењиве материјалне штете. „Морамо наставити да се боримо за правду! Овај Американац стоји уз Србе! Воли вас, Чарлс“. Видео завршава његовим дубоким наклоном пред Србима као молбом за опроштај.

У видео поруци која на друштвеним мрежама достиже рекордан број гледаности, Американац носи мајицу са натписом „Србија“, док музичку подлогу чини пјесма „Певај Србијо, земљо јунака!“

Примјери чојства и јунаштва

Свједоци смо да Црна Гора данас биљежи дефицит у примјерима чојства и јунаштва. Па тако, за разлику од Чарлса Катера, поједине политичке странке у Црној Гори, нису се огласиле поводом 20 година од злочиначке НАТО агресије, а има и партија које се огласиле јесу али боље да нису. Амерички блогер, нигдје не наводи синтагму „жртве из прољећа 1999“ какву смо могли срести у саопштењу једне политичке партије, већ злочин и његове извршиоце назива правим именом. Због тога је примјер Чарлса Катера – заслужио своје мјесто у примјерима чојства и јунаштва.

😪 Zao mi je, Srbi

Gepostet von Charles Cather am Sonntag, 24. März 2019

5 КОМЕНТАРИ

 1. 34
  0

  KAPU DOLJE BRATE CARLS!TI SI ONA AMERIKA KOJU SMO NOSILI U SRCU,ZEMLJU PRAVDE I PRAVICE KOJE NA ZALOST DANAS NEMA!ALI IMA BRACE AMERIKANACA KOJI CE TU PRAVDU VJECNO DA TRAZE !ZIVJELA AMERIKA PRAVDE,DOLJE AMERIKA ZLA I NEPRAVDE!SRBI SU AMERICI DALI NAJVISE OD SVIH SVJETSKIH NARODA I TO PRAVA AMERIKA MORA POSTOVATI!
  DALI SU DVA NAJVECA NAUCNIKA KOJI SU SA SVOJIM UMOVIMA I RADOM OD AMERIKE NAPRAVILI VELESILU!A STA SU VAM DALI ARNAUTI ,OSIM DROGE I NASILJA?

 2. 18
  0

  Моји дједови и по очиној и мајчиној линији били су америчли рудари и дали као многи допринос развитку Америке. Нормалан, обичан Американац је у суштини добар човјек спреман да помогне солидаран и човјелан
  . Та слика се покварила неопростивим злочинима према народу који им је био увијек савезник. Несрећа је што данас нема правих људи од свјетског ауторитета који су знали да поштују савезништво и оријазељствоОви који су их наслиједили гаје гује у њедрима па се то на било који начин свети. Ваљда ће доћи дан да се мегаломани уразуме јер свако има своје мјесто под капу небеску. Хвала Чарлсу Катеру.

 3. 6
  4

  ‼️NE ZABORAVLJAMO ŽRTVE IZ PROLJEĆA 1999.

  🔶Ni danas, dvadeset godina od njihovog stradanja, mi, u Demokratskoj Crnoj Gori, ne zaboravljamo žrtve iz proljeća 1999. godine. Žrtvama dugujemo nezaborav i nema tog cilja kojim bi bilo moguće pravdati stradanja nevinih.

  🔶Na nama, kao društvu, stoji obaveza da učinimo sve kako se nikada više ne bi ponovilo ni jedno tragično poglavlje naše istorije, uključujući i ovo sa samog konca dvadesetog vijeka.

  🔶Obaveza nam je, takođe, da radimo na stvaranju uslova za trajni mir namjesto ratnih stanja, za rađanja nasuprot stradanjima, za prosperitet umjesto permanentnog nazatka.

  🔶A u našoj kulturi sjećanja uvijek mora biti mjesta za nevino stradale žrtve koje nipošto i nikada nemamo pravo prepustiti zaboravu. One su tu da nas trajno opominju kako smo uvijek nadomak haosu, ali da su, tim prije, naša obaveza i naša odgovornost da činimo sve kako bismo mu izmakli i kako bismo ga spriječili, veće.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here