Насловна Издвојено Црна Гора као акваријум ДПС-а: Владајуће „грабљивице“ тјерају на улицу

Црна Гора као акваријум ДПС-а: Владајуће „грабљивице“ тјерају на улицу

И шта онда да се ради, него да се оде на улицу. Тамо се барем дише сопственим плућима

1
Са сједнице Скупштине Црне Горе

Пише: Никола Васојевић

Када чујете ове посланике ДПС-а како зову опозицију да се врате у парламент и у „институциује система“ нешто вас срамота. Јесте да се ради о парламенту, неким одборима и чему све, што онако моћно звучи и има неки скривени, па и отворени, ауторитет, али и дјеци у вртићима је јасно да ДПС тамо све лијепо контролише, има већину руку и може да усвоји шта му је воља. ДПС се у њима осјећа као риба у води, па не чуди што они „мале опозиционе рибице“ зову да им се придруже у њиховом акваријуму, гдје они суверено владају и контролишу доток ваздуха, а главна ДПС „грабљивица“ умирује све оне који имају план да нешто заталасају што не треба да се таласа.

И да у црногорски парламент лично дође Махатма Ганди и да се нешто побуни против ДПС и тражи да се усвоји нешто што није по њиховој вољи био би надгласан, па би за своје идеје морао да потражи неки други амбијент. Не знам гдје би то тражио него на улици, као што ових дана на улици грађани траже оно што би ДПС-овци требало сами да ураде након Мигове и остале Душкове коверте.

А на страни ДПС-а као по правилу су европски парламентарци који као папагаји понављају „институције, институције, институције….“. Баш бих волио да њих видим у црногорском парламенту како годинама причају залудне приче, па и откривају нове политичке планете и држе говоре равне Цицерону, а на крају ДПС усвоји норме и правила како да напуне своје џепове, а да се при тоне не стиде и да завуку руку у празне џепове обичних грађана. Чисто сумњам да би онда запомагали за институцијама као пшто сада раде.

Црна Гора је одавно постала акваријум ДПС грабљивица, гдје се опозиција третира већином као нужно зло и годинама преживљава захваљујући боцама са кисеоником, а њих је у такозваним државним институцијама све мање и мање. И шта онда да се ради, него да се оде на улицу. Тамо се барем дише сопственим плућима!

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here