Насловна Политика Делегација ДФ-а положила вијенац на споменик јунацима Мојковачке битке

Делегација ДФ-а положила вијенац на споменик јунацима Мојковачке битке

ДФ ће увијек бити на бранику одбране вриједности Његошевске Црне Горе и славних Мојковачких јунака, јер само таква Црна Гора је окренута себи и у складу је са својом славном историјом

1
Делегација ДФ-а полаже вијенце на споменик јунацима Мојковачке битке

Делегација Демократског Фронта данас је положила вијенац на споменик јунацима Мојковачке битке поводом обиљежавања 103. године од славне Мојковачке битке.

„Чојство и јунаштво које су показали неустрашиви учесници Мојковачке операције, одупирући се вишеструко бројнијем непријатељу на Божић 1916. године, несвакидашњи су примјер братске љубави, пожртвованости и узвишености не само у историји Црне Горе већ и свијета.

Заустављањем аустроугарске војске како би се омогућило повлачење војске Краљевине Србије представља један од кључних замајаца побједе у Великом рату.

Чињеница је, да се данас фалсификује историја и нипопдаштавају вриједности традиционалне Црне Горе која је увијек била раме уз раме са Србијом, чинећи тако недјељиву цјелину. Овај догађај треба да подсјети све у Црној Гори на вриједности које су славне јунаке Мојковачке битке и црногорске војске водиле у јуриш ка непријатељу у побједу која их је уписала у строј вјечне славе“, нагласили су из ДФ-а.

Делагација ДФ-а код споменика јунацима Битке на Мојковцу

Подсјећају да је Демократски фронт савез основан са циљем да уједини и учврсти темеље заједниства црногорског и српског народа.

„ДФ ће стога увијек бити на бранику одбране вриједности Његошевске Црне Горе и славних Мојковачких јунака, јер само таква Црна Гора је окренута себи и у складу је са својом славном историјом“, поручили су из највеће опозиционе групације.

Делегацију ДФ су сачињавали др Милоје Зејак, Маринко Медојевић, Мидо Богавац, Александар Мрдак и Никола Јовановић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here