Насловна Спорт Ђоковић: Федерер и Надал су увијек фаворити на Ролан Гаросу

Ђоковић: Федерер и Надал су увијек фаворити на Ролан Гаросу

Новак је једном, 2016, већ држао истовремено сва четири највећа пехара. У Паризу ће му се пружити прилика да то уради други пут у каријери, а највећа препрека ће му бити 11-струки освајач Ролан Гароса Рафаел Надал

0
Novak
Новак Ђоковић

Браћа Новак и Марко Ђоковић су у тандему стали на првом кораку турнира у дубловима у Монте Карлу, пошто су лако изгубили од колумбијског пара Хуана Себастијана Кабала и Роберта Фара (6:1, 6:3). Али, нико није ни очекивао да ће далеко да догурају.

Главна очекивања нису да Ђоковић освоји турнир у Кнежевини, у који ће ући дуелом другог кола против Филипа Колшрајбера (побиједио Тара Денијела 6:1 6:3), већ да покори Ролан Гарос, прије кога ће играти на три мастерс турнира на шљаци, уз поменути Монто Карло, још у Мадриду и Риму.

“ Било би боље доћи на Париз са побједом на неком од та три турнира, али претходних сезона сам имао нека одлична издања на Ролан Гаросу, иако нисам освајао мастерсе који су му претходили. Учинци на тим турнирима не морају да утичу на моју психу пред Ролан Гарос, али бих сигурно имао већу дозу самопоуздања када бих освојио један од тих турнира“, каже Ђоковић, преносе Новости.

Новак је једном, 2016, већ држао истовремено сва четири највећа пехара. У Паризу ће му се пружити прилика да то уради други пут у каријери, а највећа препрека ће му бити 11-струки освајач Ролан Гароса Рафаел Надал.

“ Осим што је ту онај један момак, наравно, све је отворено… Рафа је иразити фаворит на било којој шљаци. Наравно, зависи и од тога како се осјећа. Ако је физички спреман, дефинитивно је број један на шљаци. Побједа над Рафом на Ролан Гаросу је један од највећих изазова у овом спорту, као и побједа над Федерером на „Вимблдону“. Имао сам среће да остварим обије, што је посебна ствар, јер су током каријера доминирали на тим подлогама.

Послије Новака и Надала, највећи фаворит за освајање Ролан Гароса је Федерер.

“ Већи је фаворит на осталим гренд слемовима, али је и Ролан Гарос освојио у прошлости. Прошле године није играо, па је тешко да се процијени његов ниво, осим те једне године, када је због промјене рекета и повреде играо 10-20 одсто слабије. Увијек га очекујем на највишем нивоу, на било којој подлози. Један је од фаворита за титулу на сваком турниру. Недостајао је тенису на шљаци прошле године „,истиче Новак.

Прочитајте још:

Јаско-фијаско у епизоди – „Ако не можеш да их побиједиш, сакриј се иза навијача“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here