Насловна Политика Ђукановић крије двије виле на имању код Никшића

Ђукановић крије двије виле на имању код Никшића

Два објекта не постоје у евиденцијама Управе за некретнине, Агенција за спречавање корупције, као ни на сајту никшићког Секретаријата за урбанизам, али се зато виде на снимцима из ваздуха

5
Knežević- Đukanović
Мило Ђукановић

Двије од три куће на породичном имању предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у Кочанима код Никшића нису пријављене.

Та два објекта не постоје у евиденцијама Управе за некретнине, Агенција за спречавање корупције, као ни на сајту никшићког Секретаријата за урбанизам, али се зато виде на снимцима из ваздуха, који су достављени “Вијестима”.

Од три објекта, два се налазе на земљишту лидера Демократске партије социјалиста. Трећи, највећи је на парцели која се у званичним државним евиденцијама и даље води на његовог оца Радована, који је преминуо 2010.

Мило Ђукановић и његов покојни отац су и једини од чланова најближе фамилије на које се води земља у Кочанима. Ни његов син Блажо и супруга Лидија, нити брат Ацо и снаха Габриела Ђукановић, ни мајка Стана, према подацима Управе за некретнине, немају земљу у том мјесту.

Званично, парцеле у Кочанима нема ни сестра Ана Ђукановић.

Ђукановић је посљедњи пут Агенцији за спречавање корупције имовину пријавио у јуну прошле године.

У картону који је поднио у законском року по ступању на мјесто предсједника, Ђукановић је пријавио да је власник стана од 187 у Подгорици, који је стекао откупом, и тих рушевина од 30 и 40 метара квадратних у Кочанима.

Шеф владајуће партије је пријавио 805 и 440 квадрата пашњака и непуних 245 квадрата ливада, такође у Кочанима.

Супруга Лидија Ђукановић је власница породичне стамбене зграде од 121 и помоћне зграде од 12 квадрата, 500 квадрата дворишта, 157 квадрата ливада и мало више од 2.400 квадрата шуме.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    35

    Ne treba vam avion, kuća se vidi i sa ceste. Kuća je u izgradnji, prilično je mala ali je napravljena sa ukusom. Čim je nešto lijepo to je četničkoj inteligenciji sumnjivo. Juče je Nikoli Zecu bilo sumnjivo što neko u njegovom kraju podiže veliki maslinjak. “Mora da je to neki kriminal“, bio je njegov prvi zaključak. Blago vama sa takvim mozgovima, daleko ćete dogurati sa tom pameću.

  2. 4
    0

    Po padinama Nikšića moj pređed Đurđevac je klao Turke i dobijao njive i livade…ako krenem u pretragu možda otkrijem da je zemljište oteto ili plaćeno za džabe kao Zarubica kompany 12 eura za ar…a Milo je bio u džemperu kada se rušila Jugoslavija, musav, zarastao u kosu, žmirav, danas nema gornju usnu i pršti mu ruka i lice se krivi kada priča da se odbrani…u zemlju svi idemo, engleski ne zna, obrazovanje slabo a kaže poveo Crnu Goru sa dvadeset i sedam godina u „procvat“ zapada…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here