Насловна Политика ДНП у сусрет Другом Конгресу: Једногласна подршка Кнежевићу, истрајни у борби за...

ДНП у сусрет Другом Конгресу: Једногласна подршка Кнежевићу, истрајни у борби за слободу

На сједници је констатовано да је досадашњи предсједник Милан Кнежевић добио једногласну подршку свих општинских одбора и да је једногласно предложен као кандидат за предсједника Демократске народне партије Црне Горе и у наредном периоду

0
dnp

На данашњој сједници Предсједништва ДНП-а, одржаној уочи Другог Конгреса те партије планираног за 16. децембар, констатована је једногласна подршка лидеру Милану Кнежевићу.

Такође, оцијењено је да брутално киднаповање Небојше Медојевића, те пријетње да ће исте мјере бити извршене и над Кнежевићем, угрожавају функционисање политичког система у Црној Гори. Нагласили су и да ће, без обзира на све притиске и незапамћени политички прогон лидера ДФ-а, истрајати у борби за демократизацију поробљеног црногорског друштва.

Саопштење за јавност Предсједништва ДНП преносимо у цјелости:

„На данас одржаној сједници Предсједништва Демократске народна партија Црне Горе констатовано је да је завршен унутарпартијски поступак који се односи на одржавање Другог Конгреса који ће се одржати 16. децембра 2018. године. У том смислу Предсједништу су достављени предлози делегата и предлози за чланове Главног одбора у новом сазиву.

На сједници је констатовано да је досадашњи предсједник Милан Кнежевић добио једногласну подршку свих општинских одбора и да је једногласно предложен као кандидат за предсједника Демократске народне партије Црне Горе и у наредном периоду. Предсједништво ДНП је у том смислу усвојило кадровске предлоге органа партије и исказало пуну подршку предсједнику Милану Кнежевићу који се налази у својеврсном притвору због противуставног и незаконитог одређивања да се стави у затвор.

Тим чином, као и бруталном отмицом Небојше Медојевића у Црној Гори је угрожено функционисање политичког система. Суспендовањем Устава угрожено је функционисање Скупштине Црне Горе у пуном капацитету и озбиљно пријети даљем политичким подјелама и сукобљавању. Упркос незапамћеном политичком прогону којем је Демократска народна партија и Демократски фронт изложен, а посебно којем су изложени наши лидери и функционери, остајемо у потпуности посвећени и принципијелни у борби за коначну демократизацију Црне Горе у којој ћемо сигурно истрајати до краја“, закључено је у сопштењу за јавност Предсједништва ДНП-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here