Насловна Култура Додјела Греми: Награда за најбољи албум Кејси Масгрејвз

Додјела Греми: Награда за најбољи албум Кејси Масгрејвз

Церемонију додјеле је водила Алиша Киз, добитница 15 Гремија, а изненађење вечери је био долазак бивше прве даме САД Мишел Обаме, која се придружила водитељки

0
Gremi
Кејси Масгрејвз

Кантри пјевачица Кејси Масгрејвз освојила је у Лос Анђелесу музичку награду Греми за албум године „Golden Hour“, као и награду у категорији најбољег кантри албума, током 61. додјеле награда америчке Академије за дискографску умјетност и науку (НАРАС).

Умјетница је имала велику конкуренцију, репере Кендрика Ламара и Дрејка (Drake) који су били фаворити у неколико категорија, међу којима и за награду албума године, јављају агенције.

Чајлдиш Гамбино (Childish) је такође велики добитник, јер је освојио награду за најбољи снимак и најбољу пјесму за „This America“, као и за видео клип године.

За најбољи дуо су проглашени Лејди Гага и Бредли Купер који заједно пјевају „Shallow“ из филма „A Star is born“ (Звезда је рођена), остварења које је номиновано за престижног Оскара.
Британска пјевачица Дуа Липа (23) проглашена је за откриће године, преноси РТЦГ.

Најбољи реп албум је „Invasion of Privacy“ музичарке Карди Би, која је постала прва жена која је освојила награду у тој категорији. У свијету рокенрола, најбољи албум је „From the Fires“ Грете Ван Флит.

Церемонију додјеле је водила Алиша Киз, добитница 15 Гремија, а изненађење вечери је био долазак бивше прве даме САД Мишел Обаме, која се придружила водитељки.

Вечеру су обиљежиле и нумере икона америчке музике, Доли Партон и Дајане Рос која је дошла на додјелу награда како би с присутнима обиљежила 75. рођендан.

НАРАС, која додељује награде Греми, спровела је реформе и увела новине, међу којима је повећање броја кандидата у главним категоријама како би одговорила на критике да међу номинованима нема довољно жена и представника разних етничких мањина.

Награда Греми, установљена 1959, годишња је награда за изузетне доприносе у музици и дискографији.

Награда је додијељена и за најбољи рок албум Грети Ван Флит за „From the Fires“, најбољи поп вокал је Аријана Гранде за „Sweetener“, најбољи албум R&B: X.Е.R. за „Х.Е.R.“, најбољи албум алтернативне музике, Бек за „Colors“, најбољи џез албум, Квартет Вејн шортер за „Emanon“, најбољи блуз албум Бадy Гај за „The Blues is Alive and Well“ и најбољи рок перформанс – Крис Корнел „When Bad Does Good“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here