Насловна Култура Дом културе у Невесињу носиће име по Небојши Глоговцу

Дом културе у Невесињу носиће име по Небојши Глоговцу

Одлуку о именовању Дома културе по покојном Глоговцу донијела је Скупштина општине, како би се исказало поштовање према прослављеном глумцу који се дичио херцеговачким поријеклом

0
Небојша Глоговац
Глоговац

Свечано отварање и освештавање обновљеног Дома културе у Невесињу, који ће носити име покојног барда српског глумишта Небојше Глоговца, заказано је за данас у подне.

Одлуку о именовању Дома културе по покојном Глоговцу донијела је Скупштина општине, како би се исказало поштовање према прослављеном глумцу који се дичио херцеговачким поријеклом.

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски владика Димитрије освештаће ову установу културе, након чега ће у обновљеном и дограђеном здању бити одржана и Митровданска академија, а један сегмент програма биће посвећен посљедњем крунисаном краљу српског глумишта.

Управо је посљедње гостовање овог великог умјетника и човјека у Невесињу било за прошлогодишњи Митровдан, када је Глоговац својим присуством и стиховима одушевио земљаке.

Подсјећамо, Глоговчеви родитељи рођени су у Невесињу, а познати глумац дјетињство је проводио код дједа у селу Драмишеву. Посљедњих година све чешће је долазио у завичај да освјежи стара и успостави нова пријатељства.

Глоговац је преминуо 9. фебруара ове године у 49. години.

Извор: ИП Славија

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here