Насловна Политика Дрецун: Челницима ОВК мјесто на оптужници, а не међу свједоцима

Дрецун: Челницима ОВК мјесто на оптужници, а не међу свједоцима

Неминовно се ближи тренутак када ће истина о ужасним злочинима, етничком чишћењу, бруталним убиствима и силовањима које је починила терористичка ОВК да се сазна

0
Drecun
Милован Дрецун

Предсjедник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун сматра да је првој групи бивших команданата ОВК, која би требало да оде у Хаг, гдје ће бити саслушани пред Специјалним судом, мјесто на оптужници, а не на списку свједока.

Ови који су позвани сада, по мени су прије кандидати да се нађу на оптужницама, него да буду свједоци, али можда ће неко од њих и бити заштићен свједок“, каже Дрецун за Танјуг.

Додаје да су саслушања дио завршне фазе прикупљања доказа о почињеним злочинима и наводи да ће након тога специјализовано тужилаштво одлучити да ли имају довољно доказа и да ли ће ићи у подизање оптужница.

Циљ салушања бивших командана ОВК који су позвани у Хаг је да утврди колико доказа има и шта може са тим доказима да се уради„, каже Дрецун.

Према његовим речима, након тога ће се одлучити да ли ће и ко бити на оптужницама, а према списку бивших команданата који су позвани већ се наслућују предмети који се третирају.

Неминовно се ближи тренутак када ће истина о ужасним злочинима, етничком чишћењу, бруталним убиствима и силовањима које је починила терористичка ОВК да се сазна и то је најважније, поред тога да одговорни буду процесуирани“, закључио је Дрецун.

Према писању медија, до сада из Специјалног суда у Хагу позиве су добили и командант ОВК Рустем Мустафа, Сами Љусхтаку, Сокол Добруна, Назиф Мехмети, Ремзи Шаља, Сафет Силун, Сулејман Сељими, прва жена припадница ОВК Раимонда Реар и други.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here