Насловна Политика Еди Рама од Шенгена: Без границе са Црном Гором

Еди Рама од Шенгена: Без границе са Црном Гором

Када смо причали о ‘шенгенском пројекту’ са Косовом били смо погрешно протумачени, али кажем да је то само почетак да наставимо са другим земљама у региону

3
Rama
Еди Рама

Албански премијер Еди Рама заложио се за примјену “шенгенског модела“ и са Црном Гором и Сјеверном Македонијом и другим земљама Западног Балкана, а не само са Косовом, преносе „Новости“.

На конференцији за новинаре са премијером Сјеверне Македоније Зораном Заевим, који је у званичној посјети Тирани, Рама је истакао да ће прије или касније “грађани улазити и напуштати границе Сјеверне Македоније и Албаније без икаквих баријера“.

“Шенгенски модел би требало да се прошири у цијелом региону, са Косовом, Сјеверном Македонијом и Црном Гором, уз увјерење да ће све државе из региона ући у овај процес. Наше границе морају постати проходне попут границе ЕУ. Ако треба то да учинимо са земљама чланицама ЕУ, онда нас нико не зауставља да то учинимо између нас, данас, а не сјутра. Прије или касније ми ћемо дати грађанима могућност да улазе и напуштају наше земље без икаквих баријера, контрола, без иједног проблема, онако како то раде грађани ЕУ”, истакао је Рама.

Он је додао да је Албанија отпочела овај процес са Косовом, који је, како тврди, био нажалост погрешно протумачен.

“Када смо причали о ‘шенгенском пројекту’ са Косовом били смо погрешно протумачени, али кажем да је то само почетак да наставимо са другим земљама у региону. Све земље са Западног Балкана треба да буду укључене у овај процес. Границе ће бити проходне са свим земљама на Западном Балкану, као штоје то омогућено у ЕУ за грађане државе чланице ЕУ који улазе и напуштају земљу без икакве граничне контроле”, објашњава албански премијер.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    0

    Ovaj narkoman iz Tirane stvarno misli da smo mi svi „sisali vesla“? To što u Podgorici, Beogradu, Skoplju i Atini trenutno „ordiniraju“ Soroševi plaćenici ne znači da će „velika Albanija“ biti i realizovana jer osim ovih tih bijednika i „izvođača radova“ koji nisu dostojni da im se napiše ime postoje i narodi koji će se suprotstaviti tom zlu!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here