Насловна Мозаик Франсоа-Анри Пино донира 100 милиона евра за поправку Нотр Дама

Франсоа-Анри Пино донира 100 милиона евра за поправку Нотр Дама

Послије девет сати борбе, рано јутрос око три часа, француски ватрогасци успјели су да ставе под контролу пожар у чувеној средњевјековној катедрали Нотр Дам у Паризу

0
fransoca-anri-pino-i-selma-hajek
Фото: АП

Француски милијардер Франсоа-Анри Пино саопштио је да ће његова породица дати 100 милиона евра помоћи за поправку катедрале Нотр Дам, која је опустошена у јучерашњем пожару.

„Мој отац и ја смо одлучили да издвојимо 100 милиона евра и учествујемо у реконструкцији Нотр-Дама”, саопштио је Пино, супруг холивудске глумице Селме Хајек.

Пино је челни човјек компаније Керинг, која је власник познатих брендова као што су Гучи и Сен Лоран и предсједник компаније која посједује познату аукцијску кућу Кристис, пише хрватски „Индеx”, а преноси Танјуг.

Његова супруга је на свом налогу на Инстаграму навела да је као и многи други дубоко шокирана и тужна што може да види као се љепота Нотр Дама претвара у дим.

„Волим те, Париз”, поручила је Хајек.

Послије девет сати борбе, рано јутрос око три часа, француски ватрогасци успјели су да ставе под контролу пожар у чувеној средњевјековној катедрали Нотр Дам у Паризу.

Прочитајте још:

Додељене Пулицерове награде, постхумно Арети Френклин

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here