Насловна Култура Гага и Милена добијају споменик у Београду

Гага и Милена добијају споменик у Београду

Милена Дравић, нажалост, још не може да добије сквер који би понио њено име, зато што треба да прођу три године од њене смрти, а Драган Николић, ипак, може

0
Milena_Dravic_Dragan_Nikolic_912jd-990x556
Фото: Новости

Угао Улице цара Николаја и Милешевске на Врачару понијеће име легендарног глумца Драгана Николића, а на истом мјесту биће израђена скулптура “Образ уз образ”, у част Милене Дравић и Драгана Николића, најавио је замјеник градоначелника Горан Весић и истакао да ће Град Београд до краја следеће недјеље расписати конкурс за реконструкцију осам скверова у пријестоници.

“Један од њих је сквер на углу Цара Николаја и Милешевске улице, гдје ћемо расписати конкурс за израду скулптуре ‘Образ уз образ’, која ће представљати Милену Дравић и Драгана Николића”, најавио је Весић, преносе Новости.

Милена Дравић, нажалост, још не може да добије сквер који би понио њено име, зато што треба да прођу три године од њене смрти, а Драган Николић, ипак, може.

„Међутим, пошто њих двоје не треба раздвајати ни у у смрти, они ће и овако симболично бити заједно”, објаснио је Весић.

Према Весићевим ријечима, уредиће се и сквер на углу дорћолских улица Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, као и на другим арактивним локацијама. Он је најавио да ће Београд добити осам нових скверова у наредних годину дана.

“То су скверови на углу Његошеве и Максима Горког код Каленић пијаце, на углу Балканске и Гаврила Принципа, Бирчанинове и Булевара ослобођења, у Улици Милована Миловановића код хотела ‘Асторија’, у Улици краљевића Марка, која ће постати пјешачка зона, и Палилулска пијаца са околним улицама. Тендер се расписује за пројектовање и извођење, а сви радови требало би да буду завршени до прољећа идуће године, када ћемо добити осам нових скверова”, најавио је Весић.

Прочитајте још:

Пуковник Љубинко Ђурковић: Кошаре дијамант на српском оружју (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here