Насловна Политика Харадинај смијенио српску функционерку због објаве о НАТО бомбардовању

Харадинај смијенио српску функционерку због објаве о НАТО бомбардовању

На данашњи дан, прије тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, НАТО је извршио намјерно планиран геноцид“, објава је Микићеве која је била повод за овакву одлуку косовског* премијера Рамуша Харадинаја

0
Haradinaj
Рамуш Харадинај

Замјеница министра правде Весна Микић из Српске листе смијењена је данас са ове позиције због објаве на Фејсбуку о НАТО бомбардовању.

Након што је јуче на свом Фејсбук профилу написала да је НАТО кампања против СР Југославије услиједила након деценије борбе против албанских терориста, те да је НАТО извршио намјерни геноцид, заменица министра правде у Влади Косова, Весна Микић, разријешена је данас дужности.

На данашњи дан, прије тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, НАТО је извршио намјерно планиран геноцид“, објава је Микићеве која је била повод за овакву одлуку косовског* премијера Рамуша Харадинаја, пренео је „Коссев“.

објава Рамуша Харадинаја

По објављивању овог статуса, једна од посланица ПДК у Скупштини Косова*, Ганимете Муслију, затражила је од косовског* премијера да је разријеши дужности, што се и догодило на данашњој сједници Владе Косова.

У Влади и институцијама Републике Косово нема мјеста за индивидуалност, без обзира на етничку припадност, као ни ниподаштавање заједничких евро-атлантских вриједности. Посебно имајући у виду да је држава Косово створена управо на овим вриједностима. Изјава замјенице министра у Министарству правде Весне Микић, по којој је НАТО бомбардовање било геноцид над државом и српским народом, неприхватљива је и представља говор мржње, који је санкционисан Уставом и законом. Стога сам данас разријешио дужности зјаменицу министра Микић“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Микићева је друга функционерка Српске листе у Влади Косова* која је ове године разријешена дужности, прије ње је почетком фебруара смијењен и министар пољопривреде Ненад Рикало.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here