Насловна Политика Хистерични иступ Харадинаја због прославе у Српској: „Зашто Брисел ћути“

Хистерични иступ Харадинаја због прославе у Српској: „Зашто Брисел ћути“

Харадинај је на свом профилу на Фејсбуку написао да Брисел врши притисак само када су у питању "легитимне" одлуке приштинске владе

0
haradinaj-karikatura
Илустрација: Политика/ Борислав Станковић Стабор

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај прозвао је ЕУ због нереаговања на „нове провокације“ Београда, овог пута преко „свог сателита“ Републике Српске, гдје су током обиљежавања Дана Републике Српске пјеване пјесме којима је позивано на „освету и освајање Косова“.

Харадинај је на свом профилу на Фејсбуку написао да Брисел врши притисак само када су у питању „легитимне“ одлуке приштинске владе, као што је мјера увођења таксе од 100 одсто на робу из Србије, преноси Спутњик.

„Док Европска унија користи све начине да изврши притисак на Косово* да укине легитимну и законску мјеру увођења таксе, што користе све развијене земље, као што су Сједињене Државе, Француска, Канада, она се не оглашава на сцене (у Бањалуци) у којима се позива на рат и геноцид“, навео је Харадинај.

Он сматра неуспјехом ЕУ то што Брисел не реагује на „дестабилизујуће акције Србије“, које сада спроводи преко „свог сателита који се зове Република Српска“.

Србија активно одбија да се интегрише и прихвати европске вриједности, док је у Бањалуци јуче одржан „провокативни марш усмјерен на дестабилизацију цијелог Балкана“, оцијенио је Харадинај.

Додао је и да се све то догађа у присуству „Вучићеве премијерке Ане Брнабић и министра одбране Александра Вулина, и да га подсјећа на „режим“ Слободана Милошевића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here