Насловна Друштво Хрвати не дају Павелића: Кукасти крстови у Шибенику за звијезду у Мадриду

Хрвати не дају Павелића: Кукасти крстови у Шибенику за звијезду у Мадриду

У Мадриду је недавно комунистичким симболима ишарана гробница лидера некадашње Независне Државе Хрватске Анта Павелића и његове породице

2
Нацизам у Хрватској

Нацистички графити осванули су данас на каменим обиљежјима у шибенском Спомен парку стрељаним антифашистима у Другом светском рату, преносе хрватски медији.

На споменицима погубљеним антифаштистима ишарани су нацистички и фашистички симболи, кукасти крстови и усташка слова „У“, а на централном споменику жртвама фашистичког терора написана је порука „Ово је за Мадрид“, у коју је уклопљен анархистички симбол, слово „А“ у кругу. 

У Мадриду је недавно комунистичким симболима ишарана гробница лидера некадашње Независне Државе Хрватске Анта Павелића и његове породице.

Предсједник шибенских антифашиста Зоран Рестовић представио је јутрос у Спомен парку стријељаним антифашистима пројекат и планове уређења тог простора, отвореног 1962. године.

Унутар простора који ће бити заштићен и затворен биће више тематских цјелина, а намјера је да преуређени спомен парк буде отворен у августу 2020. године.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  0

  То ништра није ново када су Хрвати у питању.Ево шта је рекао Немац Кристијан Евалд фон Клајст о Хрватима у фокусу строфа његове песме Ода Пруској војсци:
  Срб.:
  CAMO ШTEДИ KAO ДОСАД, У TOKУ BEЛИКИХ
  ДEЛА, ЗEMЉОРАДНИКА, KOJИ HИJE TBOJ HЕПPИЈАТЕЉ! ПOMО3И ГA У ЊЕГОBOJ HEBOЉИ CAMO AKO CИ TO У CTAЊУ ! A ПЉАЧКАЊЕ TO ПPEПУCTИ KУKABИЦAMA И XPBATИMA!
  Нем.:
  Nur schone, wie bisher, im Laufvon grossen Thaten
  Den Landmann, der dein Feind nicht ist!
  Hilf seiner Noth, wenn du von Not entfemet bist! Das Ranben iiberla8 den Fei&en nnd Kroaten!

 2. 2
  0

  Ово је за Србе добро. Да знамо шта нам мисле.
  Срби се лако успавају и забораве. Нека они показују своје право
  Наказно усташко лице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here