Насловна Друштво Хуманитарна акција Михољског збора, 15 чланова дало крв

Хуманитарна акција Михољског збора, 15 чланова дало крв

Портпарол Михољског збора, Дејан Кандић, оцијенио је да је акција добровољног давања крви дошла у правом тренутку, будући да Заводу за трансфузију крви током првих десет дана у јануару - нико од пацијената није вратио крв

2
Представници Удружења

НВО Михољски збор организовала је данас хуманитарну акцију добровољног давања крви, којој се одазвало петнаестак чланова. Драгоцјену течност дали су у Заводу за трансфузију крви при Општој болници у Котору.

Након успјешне акције, организован је ручак у манастиру Михољска Превлака. Предсједник Михољског збора, Здравко Нишавић, подсјетио је на претходну акцију скупљања хуманиране помоћи за народне кухиње на Косову и Метохији у оквиру које су скупили и дистрибуирали седам шлепера помоћи:

„Оно што смо направили је за малу Црну Гору велика ствар. Донирао је колико је ко могао. Седам шлепера је пошло за манастирске кухиње у Грачаници, Дечанима. Спремамо се да аутобусом посјетимо све те манастире почетком фебруара“, истакао је Нишавић, додајући да имају намјеру да при манастиру Михољска Превлака оснују и савјетодавну службу за родитеље и омладину.

Он је нагласио и да су задовољни одзивом чланова у данашњој акцији: „Свако добро дјело је богоугодно и све нас је више. То је прави показатељ да само добрим стварима можемо да идемо напријед“. Такође, најавио је и да ће Михољски збор ускоро основати своје одборе и у другим градовима Боке.

Портпарол Михољског збора, Дејан Кандић, оцијенио је да је акција добровољног давања крви дошла у правом тренутку, будући да Заводу за трансфузију крви током првих десет дана у јануару – нико од пацијената није вратио крв. „Завод има великих проблема са дефицитом крви. Акција је прошла феноменално, а Завод сада апелује да се акција настави у јуну, јулу и августу када су буквално без капи крви, а она је у сезони неопходна“, рекао је Кандић.

davanje krvi
Заводу за транссфузију стигла помоћ у правом тренутку; фото: tportal

„Крв је једино што можемо другоме да дамо од себе. Бог нам је дао па је ми враћамо. Велики је благослов кад човјек то може да уради. Хвала свима који сте дали крв и који ћете наставити да дајете себе кроз љубав и пожртвовање у Михољском збору и Братсву православне омладине“, рекао је свештеник Миајло Бацковић.

„Идеја о добровољном давању крви на очигледан начин је испуњавање божијих заповјести. Јер као што кажу црквени оци – вјера без дјела је мртва. Увијек кад смо у прилици дарујмо и чинимо добра дјела другима“, рекао је окупљенима монах Михаило са Михољске Превлаке.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    0

    Свака част драга браћо и сестре! Ви сте примјер праве и живе вјере, која се дјелима доказује. Обрадована вијешћу да ће на Превлаци заживјети Савјетодавна служба за дјецу и омладину! То нам заиста треба! Свако вам добро од Господа!

  2. 3
    0

    Хвала вам браћо јер у овом материјалистичком мраку друштва ви сте свјетлост!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here