Насловна Насловна Иновације Предрага Бошковића: Војни полигон као туристичка атракција!

Иновације Предрага Бошковића: Војни полигон као туристичка атракција!

Грађење војног полигона на Сињавини је прича коју ДПС већ прича пар година

7
Илустрација
Предраг Бошковић

Пише: Никола Васојевић

Мислим да у Црној Гори постоје награде за иноваторе, односно оригиналне проналазаче, а ове године без премца то признање треба да добије Предраг Бошковић, министар одбране. Он је данас у Колашину само онако као он зна, пуног срца, прогласио војне објекте туристичким атракцијама! За то стварно треба много талента, али и НАТО-овог испирања мозга, па нема шансе да му за овакву ступидну иновацију не припадне и заслужена награда.

-Отварање полигона на Сињавини није само добро за Војску Црне Горе, већ и за општину. Тако ће стијена која ће бити подигнута на полигону, истовремено бити и нови туристички садржај за љубитеље планинарења и алпинизма. Значајно ће се повећати и квалитет путне мреже“, казао је Бошковић.

Невјероватно! Како ће Колашинци имати користи од војног полигона зна само министар Бошковић, а његово запажање да ће стијена за алпинисте у оквиру тог полигона обогатити туристичке садржаје овога краја је за неку антологију афоризама. Замислите алпинисту, који дође на Сињавину и поред сијасет брда и литица, пећина, стаза и богаза, потока и рјечица, изабере да се пентра по вјештачкој или природној сттијени  на војном полигону. Е, тај стварно треба да буде острашћени ДПС-овац, па да се умјесто по љепотама Сињавине пентра по полигонској стијени!

Грађење војног полигона на Сињавини је прича коју ДПС већ прича пар година. Ма колико се они трудили да улазак у НАТО представе као туристичку авантуру, полако, али сигурно, назиру се прави оквири војног чланства у тој алијанси. Све се више улаже у касарне, траже се нови војници, граде се полигони, пуца се из свих оружја у даниловградској касарни, од чека околни становници током дана држе прозоре, како не би искочили из окна!

Како је кренуо овај Бошковић ће све то прогласити туристичким авантурама, па ће убудуће туристи умјесто обиласка манастира или природних љепота Црне Горе, моћи да пуцају из пушкомитраљеза по Сињавини и да бацају бомбе и копају ровове на полигону испод Гарча надомак Даниловграда!

 

7 КОМЕНТАРИ

 1. 20
  0

  Не треба му се разумати…
  Народ је овакве појаве код „људи“ фино објаснио ријечима:“болест је свачија“.

 2. 14
  1

  Какав туризам и јади! Па бука и орљва Нато авиона биће пакао за становнике Колашина и цијеле општине! Нема тога зла на које нијесу спремни, Бог их клео!

 3. 3
  0

  Одбранићемо ЦГ, сто по сто. До прољећа ће пасти власт у ЦГ, а то је десетак дана још.

 4. 1
  0

  Tu đe NATO dođe i prošeta, nema travke koja će da cvjeta. Možda je ministar mislio na sex turizam i da pravi naselje pod imenom: „Crven fenjer“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here