Насловна Насловна Из удобне посланичке столице Вуковић поручује грађанима „будите креативнији“

Из удобне посланичке столице Вуковић поручује грађанима „будите креативнији“

У перформансу, као форми, треба да се испољи креативност. Шта смо видјели, рецимо, испред ЦЕДИС-а? То ми је занимљиво јер је показало извјесно непознавање менталитета наших грађана од стране организатора, односно самих перформера

14
Александра Вуковић у Скупштини Црне Горе

Из удобне посланичке столице, Александа Вуковић, посланица владајуће партије поручила је грађанима и члановима покрета „97000 Одупри се“ да буду креативнији у осмишљању перформанса и наглашава да би те акције требало да буду смисленије.

„У перформансу, као форми, треба да се испољи креативност. Шта смо видјели, рецимо, испред ЦЕДИС-а? То ми је занимљиво јер је показало извјесно непознавање менталитета наших грађана од стране организатора, односно самих перформера. А то кажем због тога што они наводе да је ово заробљена држава, да су институције заробљене и да они желе да их одробе, а како су то учинили? Тако што су поробили институције ланцима од живих људи, као да се не сјећају стиха „Што се нешће у ланце везати, то се збјежа у ове планине’“, казала је Вуковић.

Аланитичар и предсједник покрета „Слобода народу“, Бошко Вукичевић нагласио је да самим ти што Вуковић цитира Његоша, „обесмишљава саму себе и своја јавна залагања, јер је општепознат њен дукљански опус и залагање у правцу одрицања од сопственог поријекла и идентитета“.

„Ови Његошеви стихови, осим тога што приказују традиционалну црногорску неприврженост ланцима, појашњавају и српско поријекло Црногораца, што је у овој прилици и изјави за јавност Шеширџији вјероватно промакло. У њима „Коло“, тј, глас народа, пјева о бесмртном Милошу Обилићу, његовом подвигу на Косову, о пропасти српског царства, и о оним Србима који се нијесу хтјели везати у ланце, већ се збјежаше у планине да се боре за слободу – тј. о Црногорцима“, сматра Вукићевић и додаје:

„Ту теорију о поријеклу Црногораца дијелили су сви Петровићи, а Василије Петровић је износи и у својој „Краткој историји Црне Горе“, што је и прва домаћа историја Црне Горе“.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 21
  2

  Шта нам препоручујете, поштована Сашча? Реците, да ли се слажете да се пређе на 7.9mm? Кратко, ефикасно.

 2. 22
  2

  Што се нешће у ланце везати, то се збјеже у ове планине
  Да гинемо и крв прољевамо и јуначки аманет чувамо,
  Свето Српство и слободу златну….
  Потурчи се плахи и лакоми,
  млијеко их српско разгубало….

  За ову јаду да је подсјетим на цео контекст…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here